AK Parti'den Hüda-Par'a Teşekkür Ziyareti

AK Parti'den Hüda-Par'a Teşekkür Ziyareti
AK Parti'den Hüda-Par'a Teşekkür Ziyareti
AK Parti Diyarbakır teşkilatı, darbe girişiminin ilk anından beri kendilerini yalnız bırakmayan Hür Dava Partisi’ne (Hüda-Par) teşekkür ziyaretinde bulundu.



AK Parti Diyarbakır teşkilatı, darbe girişiminin ilk anından beri kendilerini yalnız bırakmayan Hür Dava Partisi'ne (Hüda-Par) teşekkür ziyaretinde bulundu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, beraberindeki yönetim kurumu üyeleri ile birlikte, darbe teşebbüsünün ilk anından beri kendilerini yalnız bırakmayan ve demokrasi nöbetini beraber tutan Hüda-Par üyelerine teşekkür etmek amacıyla İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Akar, darbe teşebbüsüne karşı bütün Türkiye olarak hep beraber durduklarını belirtti. Darbe karşıtı tutumu nedeniyle Hüda-Par'ı takdir ettiğini ifade eden Akar, Hüda-Par'ın, darbe teşebbüsü duyulur duyulmaz, büyük bir kalabalıkla AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiğini ve desteklerini sunduklarını söyledi. Akar, "Bu manada iktidar partisinin darbe sonucu devrilmesi karşısında bir güçlü tutum ortaya koydular. Bugün beşinci günde bu dayanışmamız devam etmektedir. Bu vesile ile hem Hüda-Par'a hem de parlamentoda bulunan veya parlamento dışında bulunan bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına bütün halkımıza teşekkürümü dile getirmek istiyorum. Çünkü bu darbe teşebbüsünü hep beraber durdurduk. Halkımız huzur içerisinde yaşamaya devam etmektedir. Darbe gerçeklemiş olsaydı elde ettiğimiz demokratik kazanımlar, inanç özgürlüğü konusundaki kazanımlar, fikir ve diğer tüm hürriyetlerimizi bugün kaybetmiş olacaktık. Biz Kürt toplumu darbenin acısını çok çekmiş bir halkız. Tek parti zihniyetinin devamı olan aynı anlayışı temsil eden darbeci zihniyet defalarca halkımız hedeflemiş, köylerimizi yakmış, insanlarımızı işkenceden geçirmiş, medreselerimizi kapatmış, alimlerimizi idam ettirmiş ve mukaddes değerlerimize, Kuran-ı Kerim'e ve bütün kutsal değerlerimize saldırıda bulunmuş. 27 Mayıs darbesinden sonra bu anlayış ezanı da yasaklamış. Bütün bunlar toplumsal hafızamızda bunlar görülüyor" dedi.

"Tehlike ortadan kalkmış değil"

Tehlikenin ortadan tamamen kalkmadığını dile getiren Akar, "Darbeci zihniyetin ucu dışarıdadır. Darbeci zihniyet ve onun uluslararası işbirlikçileri karşısındaki güçlü duruşu devam ettirmekteyiz ve devam ettireceğiz. Biz hem şehrimizde hem bütün Türkiye'de halkımızın iradesinin tecelli olması noktasında bir gayret içerisinde olacağız" diye konuştu.

"İlk andan itibaren meydanlara indik"

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise, darbe teşebbüsünü duydukları ilk andan itibaren meydanlara indiklerini aktararak, "Bir kısım cuntacı tarafından terör faaliyetleri diyebileceğimiz, devletin kurumlarına ve sivil halka yönelik bazı katliamlar gerçekleştirildi. Bunu ilk duyduğumuzdan itibaren darbecilere karşı başta üyelerimiz olmak üzere, halkımızı bilinçlendirebilmek için ve bu olayı halkımızın geleceğini gasp edebilecek düzeyde gördüğümüzden dolayı onları meydanlara taşımak için ilk saatten itibaren direnmek için meydanlara indik. Darbeye karşı çıkmak ve darbeye karşı direnmek içinde Müslüman Kürtler olarak tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk" dedi. -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.