AK PARTİLİ BAŞKAN HASTANE BASIP BAŞHEKİM DÖVDÜ

AK PARTİLİ BAŞKAN HASTANE BASIP BAŞHEKİM DÖVDÜ
Bismil Devlet Hastanesi başhekimi Uzman Dr. Caner Çakın makam odasında AK Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve beraberindeki grubun saldırısına uğradı.
Mehmet EROL-ÖZEL HABER

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde dün skandal bir olay yaşandı. İddiaya göre olay şöyle gelişti, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve beraberindeki bir grup dün Başhekim Caner Çakın’ın makam odasına giderek, hastanede çalışan yeğeni Ö.A’nın şef yapılmasını istedi. Buna karşı çıkan Çakın ise, “Söz konusu kişi bizim hastanenin personeli değil. Sadece özel hastaneden kiraladığımız cihazın başında kalıyor. Bu kişiye farklı bir görev ve maaş veremem” yanıtı verdi.

Makam odasında saldırı

Bu yanıtı alan Kızılkaya’nın öne başhekim Caner Çakın’a sözlü hakarette bulundu. Yaşanan tartışma ile birlikte Kızılkaya başhekime yumruklu saldırıda bulundu. Kızılkaya’nın yanında bulunanlar da başhekime fiziki ve sözlü saldırıda bulundu. Hastane çalışanlarının olaya müdahalesi ile Kızılkaya ve yanında bulunan kişiler odadan çıkartıldı.

Başhekim suç duyurusunda bulundu

Başhekim Çakın kendisine yönelik yapılan saldırının ardından önce darp raporu aldı ardından Savcılığa giderek, Kızılkaya ve yanındakilerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Kavga değil, tartışma

Konuyla ilgili görüştüğümüz AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, “Herhangi bir kavga olayı yaşanmadı. Sadece sözlü bir tartışma yaşandı. Olayın bu kadar büyütülmesini doğru bulmuyorum. Ben 15 günde bir hastaneye gidip hem yetkililerle hem vatandaşlarla sohbet ediyorum dünde aysının yaptım, başhekimi ziyaret ettim ve sohbet ettik. Herhangi bir kavga olmadı. Ben ‘kendisine neden çalışmalar hızlanmıyor’ dedim. Kendiside ‘Sen benim amirim değilsin benimle böyle konuşamazsın’ dedi. Evet ben başhekimin amiri değilim ama ilçeme hizmet etmek istiyorum, sağlık hizmetlerinin hızlı bir şekilde getirilmesi gerekiyor. Başhekimle bu yönlü konuştum. Kendisini tehdit etmedim ve saldırmadım”, diyerek kendini savundu.

Olayın takipçisi olacağız

Saldırı olayına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Tabipler Odası Başkanı Şerif Demir ise, başhekim Çakın’a yönelik saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Ne yazık ki hekim arkadaşımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Dün başhekim arkadaşımız odasındayken söz konusu AK Parti İlçe Başkanı ve yanındakilerin saldırısına uğruyor. Biz nerede olursa olsun hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırının karşısında olacağız. Bu kişiler gücü nereden aldığını biliyoruz. Biz hekim arkadaşımızın yanında ve olayın da sonuna kadar takipçisi olacağız. Arkadaşımız zaten savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bizde Tabipler Odası olarak arkadaşımızı yarın ziyaret edeceğiz ve olayla ilgili inceleme başlatacağız” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.