Ak Parti’li İçten’den ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ Mesajı

Ak Parti’li İçten’den ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Diyarbakır- Dünya Kanser Günü’nde, insanların bilinç düzeyinin artırılması ve kansere ilişkin farkındalık oluşturulması için dünyada ve Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. İçten, “Kanser, dünyada ve ülkemizde kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebidir. dedi.
Kansere karşı gerekli önlemlerin alınmaması durumunda 2030 yılında, yıllık 22 milyon yeni vakanın ortaya çıkmasının beklendiğine vurgu yapan İçten, “Bu da 2008 ile kıyaslandığında yeni vakalarda yüzde 75 artış olacağı anlamına gelmektedir. Dünya genelindeki kanserlerin üçte biri önlenebilir, üçte biri de erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir durumdadır. Ülkemizde yılda yaklaşık 162 bin kişi kansere yakalanmaktadır. Özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sigaraya karşı açmış olduğu savaş neticesinde 2008 yılından itibaren 2.2 milyon kanserin en büyük sebebi sigarayı bırakmıştır. Ve bu anlamda dünyada sigarayla en iyi savaşan ülke ödülü aldık” diye konuştu.
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinin bulunduğu illerde meme, kolon ve rahim ağzı kanserlerine karşı tarama hizmetlerinin ücretsiz olarak verildiğine vurgu yapan İçten, “Bu hizmetler aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezleri vasıtasıyla köylere kadar ulaştırılmaktadır. Kanser hastalarımız için yerli ağrı kesici ilaç üretimi çalışmaları tamamlanmıştır. Yine ilk defa yerli kemoterapi ilaçları üretilmeye ve hatta ihraç edilmeye başlanmıştır. Son teknolojik gelişmeler ışığında Türkiye’de uluslararası standartlara göre uygulanan tedavilere bütün vatandaşımız kolayca ve ücret ödemeden ulaşabilmektedir” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.