AK Partinin çift dilli adayı Aygün: Barışın yüzü olmak istiyorum

AK Partinin  çift dilli adayı Aygün: Barışın yüzü olmak istiyorum
Ak Parti’den 25. Dönem Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan iş kadını Kadriye Esra Aygün, gündeme ve seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi hedeflediği projelerin detaylarını Tigris Haber Gazetesine anlattı.

İlyas AKENGİN

 Ak Partinin Türkiye’deki tek çift dilli adayı olan Aygün, “Türkçe konuşmayı ilkokul 1’de öğrendim. Tek hedefim çözüm sürecinin nihayete ermesi ve bu kentte barışın yüzü olmak” dedi.

AK Parti 'den Diyarbakır milletvekili aday adayı olan eski Genel Merkez Kadın kolları MKYK üyesi ve Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği (DSKGD) Başkanı Kadriye Esra Aygün, gündeme ilişkin konular ve seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı tüm projeleri Tigris Haber Gazetesine açıkladı. Uzun süreden beri siyaset içinde yer alan ve fikirleri ile tüm çevrelere ilham kaynağı olan Aygün’ün tek hedefi barışa katkı sunmak.

Türk ve Kürt gençlerinin ölmemesi için ciddi bir çalışma içinde olacağını belirten Aygün, “Her şeyden önce ben bir siyaset bilimciyim ve çözüm süreci Kürt sorununa yönelik bir takım seminerler aldım. Yunus Sefer hocadan. Bunun dışında da zaten bölgenin yetiştirmiş olduğu bu bölgede doğmuş bu bölgede büyümüş bir insan olarak bu soruna çocukluğumdan beri vakıf olan bir insanım. Şivan Perver Diyarbakır’a geldiği zaman onu ağlayarak dinledim. Çünkü bir çok arkadaşım sırf Şivan Perver’i dinleyebilmek uğruna  canını verdi. O yüzden ben artık kanın dökülmemesi için, insanların ölmemesi için, çözüm sürecinde bana düşen ne varsa kesinlikle destek olacağım. Çünkü bu bölgede yanan bu bölgede ağlayan insanlarla büyüdüm. Bu bölgenin acısı da, sıkıntısını da, derdini de bilen bir insanım. Ve her şeyden önce Kürt sorununun bölgenin ekonomisini sosyal gelişmesini siyasal yönden kalkınmasını darbe yönünden bilen insanlardanım. Bölgenin maddi manevi gelişimini ekonomi yönünden kalkınabilmesi, gençlerimizin artık temiz bir geleceğe sahip olabilmesi için Kürt sorunun çözülmesini artık olmazsa olmaz olduğunu bilen ve destekleyen biriyim” dedi.

kk.jpg

GERİ DÖNÜŞ YOK

Her şeye rağmen çözüm sürecinin nihayete ereceğini belirten Aygün, “Ben çözüm sürecinin kalacağına inanmıyorum. Kurucu başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla çıkılan bu yola halk çok güzel sahip çıktı. Halk artık kendisi  de ölmek ve öldürülmek istemiyor. Güzel günleri hep beraber yaşamak istiyor. Siyasetçilerimiz de bunun farkında. Dünya da bunun farkında. Bu saatte sonra çıkılan yolda geri dönüleceğine inanmıyorum ki, biz AK Parti olarak çözüm sürecinin kesinlikle arkasında duruyoruz. Bölgeye barışın gelmesi için el birliği ile bu sorunu çözeceğiz. Bugün yanımızda Suriye ve Irak var. Buralarda yaşanan savaşlarda hep kardeşlerimiz öldü. Bizim buradaki gücümüz, buradaki birlik beraberliğimiz önemli. Biz Kobani’ deki Kürtlere, Kuzey Irak'ta ki Kürtlere destek olacağız. Bu saatten sonra ne bizim Ak Partinin, ne de diğer tarafın hatta kimsenin burada kan dökme lüksü yok. Bitti, biz konuyu kapattık” ifadelerini kullandı.

PARELEL YAPININ ETKİSİ VAR

AK Parti ve HDP seçmeninin barış isteğini kaydeden Aygün, “Bölgemizde yaşanan bunca sıkıntıya rağmen AK Parti ve HDP seçmeni barış istiyorsa oturup düşünmek lazım. Siz bir kere halka giderken bozan taraf olmamalısınız. Halk da bunun sorumluluğunu bilerek seçimlere gidecek. Yani ben iki tarafın da süreci bozan taraf olmak istemediğine inanmıyorum. Hepimiz biliyoruz ki, bazı insanlar bölgedeki barışı istemiyor. Bölgedeki huzur ve barış ortamı bazı dış mihrapları rahatsız ediyor. Bunun içinde maalesef paralel yapının da etkisi var. Bundan nemam alan güçler var. Barış istemeyen kişiler silah satıyor, bu savaşın bitmesini istemez. Ama  artık eski Türkiye yok. Çok güçlü bir iktidarımız var, çok güçlü bir Cumhurbaşkanımız var, başbakanımız var.  Liderlerimiz bu sorununu biliyor. Sorunları bilen çözümü de getirir. Ben sorunları bilen Ak Partinin çözüm bulacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

DOKTORA YAPAN 100 KİŞİDEN BİRİ

Seçilmesi durumunda kadın ve gençlik üzerine ciddi projelerinin olduğunu kaydeden Aygün, “Benim sosyal politikalar üzerine çok ciddi çalışmalarım var. Mühendislik ve doktoralığım var. Türkiye’de Sosyal politikalar üzerinde doktora yapan ilk yüz kişi arasında bulunuyorum. 100 kişi. Sosyal politika demek, bir şehrin bir ülkenin her açıdan yapılanması ve onarılmasıdır. Rabbim bu şehirde bana hizmet etmeyi nasip ederse tabi ki benim en büyük amacım buradaki insanlara ve gençlere yönelik pozitif çalışmalar yapmak. Bu konuyla ilgili zaten belli bir eğitimim ve deneyimim var” dedi.

BİR KIZ LİSEDEN MEZUN OLMAYANA KADAR EVLENEMEZ

Bölgedeki töre ve erken yaşta evliliğe karşı savaş açacağını belirten Aygün, “Her şeyden önce eğitim çok önemli. Erken yaşta evliliğe tabi karşıyız. Genç kızlarımızın okuması için ciddi çalışmalarım olacak. Örneğin liseyi bitirmeyen bir genç kızın evlendirilmesine karşıyım. Seçilirsem bu konuyla ilişkin çalışmalarım olacak. Biz kızlarımız ile birlikte annelerini eğiteceğiz. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için bütün anneleri bilinçlendireceğiz. Anneye kız çocuklarının okutulmasının ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. Her şeyin başı eğitim. Çocuk yetiştirme konusunda annelerin eğitime tabi tutulmaları gerekiyor. Genç kızlarımızın okuması ve güzel bir iş sahibi olması için ciddi çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Mahkemelerin kadın cinayetleriyle ilgili ‘saygılı tutum indirimlerine’ tepki gösteren Aygün, “Her şeyden önce bende bir insanım. Kadın olmaktan öte bir Müslüman’ım. Bizim dinimizde karıncayı incitmenin ne kadar günah olduğu biliniyor. Allah'a inanan insanın karıncayı incitmesinin günah olduğunu bilerek ve öğretilerek yetiştirilen insanlarız biz. Buna inanan karıncayı bile incitmeyen bir insanın Allah 'ın yaratmış olduğu kulun tırnağına bile zarar vermemesini üzmemesine imkan yok. Benim de 2 tane okuyan kızım var. Biri üniversitede, biri lisede. her şeyden önce insan empati yapıyor. Allah korusun kendimi onun annesinin yerine koyuyorum. Ben çocuğumun saçının teline zarar gelmesine tahammül edemiyorum, Çocuğumun gözünden düşen kirpiğe tahammül edemiyorum. Tabi ki bu hukukçularımız işi. Caydırıcıcığın artması için cezaların ağırlaştırılmasından yanayım, çünkü benim de iki tane kızım var. Allah göstermesin bu gün sana yarın bana” ifadelerine yer verdi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Diyarbakır’da genç nüfusun yüzde 80’leri bulduğunu belirten Aygün, “Kentimizde yaşayan gençlerin uyuşturucu ve benzeri suçlarla anılmasını istemiyoruz.  Avrupa'da genç nüfus tükendi, artık ne yapacağını şaşırmış durumda. Ne yazık ki gençler artık kolayca uyuşturucuya ulaşabiliyorlar veya ulaştırılmaya çalıştırılıyorlar. Buna engel olabilmek için biz her türlü desteği vereceğiz,  gençlerimizi bilinçlendirmek için , onları doğru yola ilerletmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sağlıklı çalışan bir nesil yetiştireceğiz. Çünkü çalışan bir genç nesil istiyoruz. Biz geleceğimize gençlerimize her yönüyle sahip çıkacağız” diye konuştu.

BARIŞIN TEMSİLCİSİ OLMAK İSTİYORUM

Her şeyden önce barışın yüzü olmak istediğini söyleyen Aygün, “Barışın temsilcisi olmak istiyorum. BDP’li seçilmiş olan arkadaşlarımıza AK partililerin yüce gönüllüğünü göstereceğiz. Onlarla beraber bu memleket için yapılması gereken her şeyi yapmaya çalışacağız. Hedef yeni Diyarbakır ve güzel bir kent. Benim gözümde bu memlekete bir çivi çakan insan da değerlidir. Eğer onlar çivi çakarsa ben çekiç olmaktan şeref duyarım. Ben çivi onlar çekiç olursa yine aynı şekilde” dedi.  

TÜRKÇE’Yİ İLKOKUL 1’DE ÖĞRENDİM

Kendisini Kürt olarak tanımlayan Aygün, “Bir doktor kızı olmama rağmen ilkokul 1. sınıfta Türkçe öğrenmiş bir insanım. Babam önce Kürtçeyi öğrenmemin doğru olduğunu düşünmüş.  çok da güzel düşünmüş. Kürtçe okuyup yazabilen bir insanım. Ak partiye saygı duymamın sebebi Kürtlerin önündeki tüm engeller kalkmış durumda. Ben bu gün bu CV yi 2 dilde hazırlayabiliyorsam bu kesinlikle Ak Partinin çalışmaları sayesindedir. Ben Kürt olduğumdan dolayı şeref duyuyorum. bunu rahatlıkla söylememe neden olan Ak partiye de saygı duyuyorum. Çünkü yıllarca sırf bu insanlar Kürdüm dediği için işkenceye maruz kaldı. Bu gün ben bu CV’yi Ak parti aday adayı olarak kullanabiliyorsam ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

 Aygün kimdir?

Evli 2 çocuk annesi olan Aygün, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisliğini okudu. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı, ardından ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Politikalarda doktorasını yaptı.

kkk.jpg

Siyasi Kariyer

AK Parti 3.Olağan Kongresi, Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ÜyesiGenel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcılığı, 4.Bölge Koordinatörlüğü (Adana, Adıyaman, Aksaray, Kayseri, Mersin, Gaziantep ile birlikte 14 ilin koordinatörlüğü). 24.Dönem Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Aday Adayı (2011).

Çözüm Süreci Doğrultusunda Yaptığı Çalışmalar

‘Şehitlerimizin İzindeyiz’ projesi kapsamında kamuoyunda Taş Atan Çocuklar olarak da bilinen 90 Diyarbakırlı çocuğun Çanakkale’ye şehitliğimize götürülmesi Projesinin Mimarı ( 2012). Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendiye itafen yazılan ‘Diyarbakır’lı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.