Akademisyenlere soruşturma

Akademisyenlere soruşturma
"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bir bildiri imzalayarak Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümlerini protesto eden ve 'müzakereye dönülmesi' çağrısı yapan akademisyenler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında,

 

 Kocaeli'de 21 gözaltı kararı olduğu ve bunlardan 12'sinin bu sabah gözaltına alındığı öğrenildi.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli 12 akademisyen gözaltına alındı. DHA'da yer alan haberde 19 akademisyen için gözaltı kararı olduğu belirtilirken, Anadolu Ajansı gözaltı sayısının 21'e ulaşacağını duyurdu.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atan Kocaeli Üniversitesi'nde görevli 12 akademisyen gözaltına alındı. 7 kişinin daha gözaltına alınacağı bildirilirken, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen akademisyenlerin ifadeleri alınıyor.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocaeli Üniversitesi'nde görevli Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atan 19 akademisyen hakkında soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah 'operasyon' düzenledi ve 19 akademisyenden evlerinde bulunan 12'si gözaltına alındı. 7 akademisyenin de gözaltına alınacağı bildirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı yürüttüğünü belirterek, "Başsavcılığın talimatları doğrultusunda bildiriye imza atan 12 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltılar 19'u bulacak" dedi.

Anadolu Ajansı ise gözaltılarla ilgili olarak sabah saatlerinde geçtiği haberde, toplam 21 kişi için gözaltı kararı olduğunu duyurdu. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, TBMM'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak' ile 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.