Akar: Her kes artık şiddet ve terörün bitmesini istiyor

Akar: Her kes artık şiddet ve terörün bitmesini istiyor
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Diyarbakır il Başkanı Muhammed Dara Akar, İl Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleri, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır şubesini ziyaret ederek Bölgede ve Diyarbakır da yaşanan şiddet ve terör olayları hakkında

 

Dilek SEZER

karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar,Şiddet olayları hem bölgede hem de Diyarbakır’da sivil hayatı ve esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, Siyasi Partiler ve Stk’larla yaptıkları görüşmelerinde her kesin ve her kesimin artık şiddet ve terörün bitmesini istediğini söyledi. Akar "Terörü ve şiddeti susturacak olan, millet olarak birlik ve beraberliğimizdir. Bizim temel düşüncemiz teröre ve şiddete hayır diyen, milletimizin birlik ve beraberliğini isteyen herkesi, terör ve şiddetin son bulması için sesini yükseltmeye davet ediyoruz. Terör artık bu toprakları tamamen terk etmeli" İlim yayama cemiyetinin kendileri için önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve AK Parti Hükümetlerinin her zaman için sorunların çözümü noktasında sivil toplum örgütlerinin yanında olduğunu ifade etti.

EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ ÇOCUKLAR YAŞIYOR

Yaşanan terör ve şiddet olaylarından dolayı en büyük mağduriyeti çocukların yaşadığını ve bu çocuklara  toplumda söz sahibi İlim Yayma Cemiyeti gibi cemiyetlerin sahip çıktığına Dikkat çeken Akar, Gençliği emanet edeceğimiz, gençliği yetiştiren İlim Yayma Cemiyeti’ne teşekkür ediyorum” Bu tür cemiyetlerin iyi bir neslin yetişmesi için çok büyük bir önem arz ediyor, Bölgede ve Diyarbakır da yaşanan olaylardan dolayı eğitimlerine devam edemeyen çocuklarımızın topluma yararlı bir şekilde yetişebilmesi gerekiyor. Bu da böyle İlim yayma cemiyetlerin aracılığı ile mümkün olabilir.Hükümet olarak  her zaman için Sivil Toplum Örgütlerinin yanındadır’’dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyarbakır İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Karakaş, yaşanan şiddet ve terör olaylarının bir an önce sona ermesi için her kesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.