Akar: saldırı Ülkemizin istikrarını hedef almıştır

Akar: saldırı Ülkemizin istikrarını hedef almıştır
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İstanbul Sultanahmet meydanında gerçekleşen ve 11 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili yazılı bir kınama mesajı yayımladı.

 

Ali VARANEL

 

Mesajında, Sivillere yönelik yapılan saldırıları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Akar, Sultan Ahmet’te Yaşanan Terör saldırısının, 78 milyon vatandaşın tümüne ve  Ülkenin istikrarını hedef alan saldırı olduğunu kaydetti.

Akar, terörün, dininin, ırkının ve mezhebinin, olmadığını bir kez daha gördük."Bu menfur olay, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Terörün bu amacına ulaşmasını engellemek için bu tür saldırılar karşısında tüm insanlık birlik ve beraberliğine daha da sahip çıkacağından, ortak vicdan ve akıl ile davranacağından kuşkumuz yoktur" dedi. Sultanahmet meydanında gerçekleştirilen terör saldırılarının kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin terörün meşru hiçbir yönü olmadığını dile getiren Akar, "Terörün panzehiri diyalog, sevgi, birlik ve bütünlüktür bütün dünya ülkeleri teröre karşı etkin mücadele verirken sevgiyi, birliği ve kardeşliği esas almalıdır. Bu saldırı bir kez daha göstermektedir ki terörün adresi yoktur” Diye konuştu.

YAPANLARIN AMACI ÜLKEMİZİ YENİDEN ŞİDDET VE  KAOS ORTAMI OLUŞTURMAKTIR

Yapılan saldırılar ile yapanların amacı ülkeyi yeniden şiddet ve Kaos ortamı oluşturmak istediklerini ifade eden Akar, “Huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara karşı dirençli olacağız, kardeşlik mesajları vereceğiz. Küresel bir boyut kazanan terörün, artık dil ve din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef alıyor. Yaşadığımız bu acı olay hükümetimizin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Dileğimiz, bu gerçeği teröre destek veren tüm ülkelerin, daha fazla masum insanın ölmesine fırsat vermeden biran evvel görmeleridir. Büyük bir üzüntüyle karşıladığımız, Sultan Ahmette gerçekleşen terör saldırısını lanetliyor, bu acıların tekrar yaşanmaması temennisiyle yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Yaralılara acil şifa diliyorum” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.