Akar: Yolunuz çıkmaz yoldur

Akar: Yolunuz çıkmaz yoldur
AK Parti Diyarbakır İl teşkilatı ve STK’lar bölgede artan bombalı saldırılara ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

AK Parti ve STK’ların Bölgede gerçekleşen terör saldırılarını kınayan ortak açıklamayı okuyan AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduklarını vurgulayarak “ 15 Temmuz’da Gazi Meclisimizi bombalayan, Millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis’te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

 

AK Parti ve Diyarbakır’daki birçok STK temsilcisi Plaza Otel’de bir araya gelerek son zamanda bölgede yoğunlaşan bombalı saldırıları kınadıklarına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı basın açıklamasını AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar yaptı.

Hazırlanan ortak metnin okunmasından önce kısa bir konuşma yapan Akar, Kuran’dan ayetler okuyarak yaşanan bu saldırılara karşı sessiz kalınmaması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti ve STK’lar tarafından hazırlanan açıklamada, “ Diyarbakır, Van,  Elazığ ve Bitlis'te,  gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında Milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır” denildi.

 

Terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu olduklarını belirten Akar, “ 15 Temmuz’da Gazi Meclisimizi bombalayan, Millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında ve dün Van, Elazığ ve Bitlis’te güvenlik güçlerine saldıran, masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

“Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir” diyen Akar, Mehmet Akif Ersoy’un  'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez' dizelerinin günümüzü aydınlattığını söyledi.

Akar konuşmasını şöyle sürdürdü:“ 780 bin kilometrekare vatan toprağı 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur.  Asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır.  Kırmızı -beyaz renklerden olu an ay yıldızlı bayrak, hepimizin ortak değeri ve bağımsızlık sembolümüzdür. Bir olduk,  birlik olduk,  birlikte Millet olduk. Devletimizin ismi olan 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni birlikte kurduk.  Milletimizin her bir ferdinin ölümden korkmadığını şehitlerin ölmediğini Milletimizi tanıyan herkes bilir ve bilmelidir.

 

Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız.  Tanklara, uçaklara, bombalara karşı kendini siper ederek tarih yazan aziz Milletimiz, terör karşısındaki karalı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Tüm terör örgütlerine, onların ağababalarına buradan hep birlikte sesleniyoruz: ‘öldürmekten vazgeçin, yolunuz çıkmaz yoldur.'”

 

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.