AKAR’DAN REKTÖR SARAÇ’A ZİYARET

AKAR’DAN REKTÖR SARAÇ’A ZİYARET
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ı ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Akar, üniversitelerin önemine değindi. Üniversiteler ülke kaynaklarının daha etkin kullanımına ilişkin olarak nitelikli bilim ve meslek insanlarını yetiştiren çok önemli kurumları olduğunu ifade eden Akar, "Üniversitelerimiz gerçekleştirdikleri bilimsel araştırmalar neticesinde elde ettikleri bulgu ve teknolojileri toplumun hizmetine sunarak ülke kalkınmasına ve toplumun refahına katkı sağlayan bilim yuvalarımızdır" dedi.
İstişareye açık bir siyaseti ve üniversiteleri çok önemsediklerini belirten Akar, Diyarbakır’ın tüm paydaşlarıyla ortak istişarenin önemine vurgu yaptı. Rektör Saraç’ın üniversite ve Diyarbakır adına yaptığı çalışmalar ve bu çalışmaların getirdiği olumlu gelişmeleri takip ettiğin belirten Akar, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi. Akar, "Üniversiteler Şehrin ortak aklını harekete geçirmek için önemli bir fırsattır. Dicle Üniversite’nin Diyarbakır’ın tüm paydaşları ile farklı alanlarda çok sayıda işbirliği yapıyor, yapılan yatırımlarda AK Parti hükümetlerinin çok büyük destekler verdiğini biliyoruz ve bu destekler devam edecek" diye konuştu. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Saraç, Diyarbakır’ın büyümeye ihtiyacı olduğunu ve bunun için herkesin el ele vererek yapmaları gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.