Akçakale sınırında silahlı meçhul tipler

Akçakale sınırında silahlı meçhul tipler
URFA - Girê Spî'nin YPG-YPJ güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından dün sınır kapısından bulunan yüzlerce polisin geri çekilmesiyle birlikte bugün aynı bölgede belinde silahlı kişiler ortaya çıktı.

Akçakale sınırında silahlı meçhul tipler



URFA  - Girê Spî'nin YPG-YPJ güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından dün sınır kapısından bulunan yüzlerce polisin geri çekilmesiyle birlikte bugün aynı bölgede belinde silahlı kişiler ortaya çıktı. Suriye plakalı araçlarla ortalıkta cirit atan silahlı çeteler, bölgede bulunan halkta tedirginlik yaratırken, çatışmaların başladığı ilk günlerde sivil yurttaşların arasına karışarak Akçakale'ye geçen DAİŞ üyeleri olabileceği belirtiliyor.

Çatışmaların başladığı ilk günden bu yana yüzlerce çevik kuvvet polisi, TOMA ve sivil polislerin konuşlandırıldığı Akçakale Sınır Kapısı'ndaki polisler, dün akşam saatlerine doğru bir anda geri çekildi. Polislerin dün geri çekilmesiyle birlikte bugün aynı bölgede silahlı gruplar, cirit atmaya başladı. Öğlen saatlerine doğru sınır kapısına gelen Suriye plakalı iki otomobilden inen bir grubun içerisinde bulunan iki şahsın belinde silah olduğu objektiflere de yansıdı. Beyaz renkli araçtan inen kirli sakallı ve iri yapılı bir kişi araçtan iner inmez, belindeki silahıyla sınır kapısının bulunduğu bölgede dolaşmaya başladı. Bu sırada tişörtünü silahın üzerine indirirken objektiflere yakalanan kişi diğer araçtan inen ve DAİŞ çetesi üyesi görünümlü kişilerin yanına giderek, sohbet etmeye başladı.

DAİŞ üyelerinin tıraş olup Akçakale'ye girdiği iddia edilmişti

Geçtiğimiz günlerde Akçakale'ye gelerek incelemelerde bulunan İHD heyetinin raporunda yer alan bir tespit de bu silahlı grupların kimler olduğunu ortaya çıkarıyor. İHD söz konusu raporunda "İHD Urfa Şubemizin 14.05.2015 tarihinde yaptığı tespitte can güvenliği kaygısıyla kaçan halkın IŞİD/DAİŞ çetelerinin sınırdan Türkiye tarafına geçmek için sığınmacılara kontrollü Akçakale sınır kapısı yerine kontrolsüz mayınlı tel örgülü alana yönlendirerek kendilerinin de Türkiye Kentlerine sızmayı hedefledikleri, bunun sonucunda 50 DAİŞ çetesinin Türkiye'ye geçtikleri halk tarafından anlatılmıştır" tespitinde bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.