Akıncı Üssü davası başladı

Akıncı Üssü davası başladı
Akıncı Üssü davası başladı

 

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar, avukatları ve izleyiciler katıldı. Duruşmayı, darbe girişiminde yaralananlar ve ölenlerin yakınları ile Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Ahmet Karayiğit, Gülay Samancı ve Gülşen Orhan da takip etti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve bazı AK Parti milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile bir grup CHP milletvekili de duruşma salonunda yer aldı.

FETÖ lideri Fethullah Gülen, darbe girişiminin kilit isimleri eski Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürk, 'sivil imam'lar oldukları bildirilen Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ile uçakla çeşitli noktaları bombalayan pilotların da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davada duruşmalar, 29 Ağustos'a kadar Sincan Cezaevi'ndeki duruşma salonunda devam edecek.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.