AKP Akil İnsanları İmralı'ya göndermeye hazırlanıyor

AKP Akil İnsanları İmralı'ya göndermeye hazırlanıyor
Kabinede, Akil İnsanların, İmralı'ya gönderilmesi görüşünde hemfikir olunurken, ziyaretin ise Erdoğan'ın Brüksel dönüşü ve adaylara ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılacağı öğrenildi.

ANKARA  - PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan "Demokratik Çözüm Süreci"nde Kürt tarafı üzerine düşeni yerine getirirken, AKP hükümetinin ise bugüne kadar gerekli adımları atmaması eleştirilere neden oldu. AKP hükümeti tarafından bu tepkiler sürekli olarak yerel seçimler gerekçesi ile görmezden geliniyor. 17 Aralık öncesine kadar bu durum bu şekilde devam ederken, 17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından AKP ile cemaat arasında yaşanan gerginlik hükümeti, Kürt sorununda adım atma konusunda da mutabık bir noktaya doğru çekmeye başladı. 

Ekibe yeni eklemeler

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmelerde hükümetin yeni paketler hazırlığında olduğunu belirterek, kararlılık vurgusu yapmıştı. Ardından da Atalay, Akil İnsanlar Heyeti içinden oluşturulan bir grup ile sürece ilişkin biraraya gelmişti. AKP hükümeti süreci ilerletmek amacıyla Atalay ile birlikte aralarında AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ın da bulunduğu milletvekillerinden oluşturulan yeni ekipte, sürece ilişkin çalışmalara başladı. 

Hükümet gazeteciler konusunda tedirgin

AKP kulislerinde hükümetin ilerleyen günlerde "iyi niyet" adına bazı adımları atacağını konuşurken, daha önce İmralı'ya gazeteciler ve Akil İnsanların gideceği görüşünde ise ağırlığın Akil İnsanlar'dan yana olduğu belirtiliyor. Hükümetin gazetecilerin gitmesine şu aşamada çok sıcak bakmadığı öğrenilse de Akil İnsanların gidişinin ise Başbakan Erdoğan'ın Brüksel ve yerel seçimlere ilişkin aday çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirileceği belirtiliyor. 

Anayasa konusunda BDP seçeneği tartışılıyor

AKP kulislerinde bazı adımların atılmasının ardından ise, HSYK düzenlemesini de içeren ve daha geniş maddelerin yer aldığı bir Anayasa çalışması hazırlığının yapılacağı ve bu konuda BDP'den destek arayışının olacağı da konuşuluyor. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.