AKP'li başkan yardımcısı BDP'ye geçti

AKP'li başkan yardımcısı BDP'ye geçti
BİTLİS - AKP Güroymak İlçe Başkan Yardımcısı Kamuran Güngör ve AKP'li iki yönetici partilerinden istifa ederek BDP'ye katıldı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 4 yıldır AKP ilçe başkan yardımcılığı yapan Kamuran Güngör, AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi İsmet Yakın ve AKP üyesi Hasip Şipallı istifa ederek aileleriyle birlikte BDP'ye geçti. BDP ilçe binasında düzenlenen törene BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir, BDP Güroymak İlçe Başkanı Hakan Tadik ve il, ilçe yöneticileri, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, il ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından söz alan BDP Güroymak İlçe Başkanı Hakan Tadik, "Kendi dilimizden, kimliğimizden uzaklaştırılıp yabancılaştırılmaya çalıştık. Bu onursuzluğa boyun eğmedik. Binlerce yoldaşımız bu uğurda bedenini ölüme yatırdılar ve bu halk için ölümden umut yarattılar. Farklı kulvarda yürüyen halklarımız bugün bu süreçte kendi halklarıyla mücadele etmeye karar vermişlerdir. Kendilerini bu onurlu davranışlarından dolayı takdir ediyoruz ve birlikte omuz omuza yürüyüp mücadele edeceğiz" dedi. 

BDP İl Başkanı Mehmet Can Demir ise başka partilerde siyaset yapan tüm Kürtleri partilerine çağırdı. BDP’ye geçen Kamuran Güngör ise “Daha önce bireysel çıkarlarımız için AKP’de yer alıyorduk, ama bugün Kürt halkı hala zulüm altında olduğu için, biz de kendi yerimiz olan Kürt hareketine geçmeye karar verdik. Birlik olup Kürt halkının onurlu mücadelesi için çalışacağımıza söz veriyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Hasip Şipallı ve Kamuran Güngör'e BDP rozeti takıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.