AKP'li Eronat Baydemir'in isimliğini tekmeledi

AKP'li Eronat Baydemir'in isimliğini tekmeledi
AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, 10 Kasım törenlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir için protokolde konulan tabelayı, Baydemir'in yokluğunda tekmeledi.

Diyarbakır'da Atatürk'ün 75. ölüm yıldönümü nedeniyle Anıt Park'ta tören düzenlendi. Törene Vali Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın da aralarında bulunduğu isimler katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve yardımcılarının katılmadığı törende dikkat çekici bir olay yaşandı. 

Törene katılan AKP'li Milletvekili Eronat, protokolde Vali Kıraç'ın hemen yanında Baydemir için ayrılan yere konulan "Büyükşehir Belediye Başkanı" yazılı tabelayı ayağıyla yana iterek boşalan yere geçti. Eronat'ın ardından da Vali Cahit Kıraç'a dönerek, "Madem törenlere gelmiyorlar isimliği neden bırakılıyor" demesi dikkat çekti. Bu diyalogun ardından Vali Cahit Kıraç'ın talimatı ile "Büyükşehir Belediye Başkanı" yazılı tabela korumalar tarafından bulunduğu yerden kaldırıldı.


Baydemir: Seçilmemişi muhattap almam

AKP'li Eronat'ın, protokole konulan tabelayı tekmeleyerek kaldırılmasına dair görüşlerine başvurduğumuz Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, Ankara'da olduğu için törene katılamadığını belirterek, yaşanan olayı basından öğrendiğini ifade etti. Baydemir, Eronat'a yönelik olarak sadece "Ben halkın iradesiyle seçilmeyen birini muhatap alarak yanıt vermem. Benim bu konudaki beyanım budur" ifadesini kullandı. 

 

(diha)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.