AKP'nin paketine muhalefetten ortak yorum

AKP'nin paketine muhalefetten ortak yorum
AKP hükümeti tarafından hazırlanan 22 maddelik yasa teklifi dün Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Ankara - AKP hükümeti tarafından ÖYM'lerin kaldırılmasına ilişkin Meclis'e sevk edilen ve hükümet tarafından "Demokratikleşme paketi" olarak yansıtılan 22 maddelik pakete ilişkin muhalefet partilerine, "paketin AKP hükümetinin kendi ihtiyaçlarına yönelik yapıldığı" görüşü hakim. BDP kulislerinde ise paketin süreç ile ilgili hiçbir şeyi karşılamadığı ve AKP'nin kendisine yönelik bir paket olduğu görüşü dile getiriliyor. 

AKP hükümeti tarafından hazırlanan 22 maddelik yasa teklifi dün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte, ÖYM'lerin kaldırılmasından TMK, TCK ve CMK'da bazı değişiklikler yapılması öngörülüyor. Teklife göre, ÖYM'ler kaldırılırken aynı yetkiler ise Ağır Ceza Mahkemeleri'ne devrediliyor. Bu konuda hukukçu milletvekilleri, düzenlemenin hiçbir işe yaramayacağı yönünde hemfikir. Bunun yanı sıra pakette yer alan diğer maddelerde dikkat çeken ise, 17 Aralık sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin maddeler olması. MASAK'ta yapılan değişiklik ile önümüzdeki dönemde yapılacak olan operasyonlarda işadamlarının mallarına el konulmasının önü kesilmeye çalışılırken, kamuda görevden almalara yapılan itirazların da önü alınıyor. 

BDP, CHP ve MHP kulislerinde, AKP tarafından sunulan paket yoğun şekilde tartışılıyor. BDP kulislerinde paketin süreç açısından hiçbir adımı barındırmadığı ve AKP'nin tamamen kendisini kurtarmak için hazırlanan bir paket olduğu görüşü dillendiriliyor. BDP geçtiğimiz günlerde kendi önerilerini açıklarken, AKP'nin paketinin ise BDP'nin paketinin çok gerisinde olduğuna işaret ediliyor. CHP kulislerinde ise pakete yönelik sert bir muhalefetin yapılacağı belirtilirken, AKP'nin 17 Aralık sonrası yaptığı bütün hamlelerin kendisini kurtarmaya dönük olduğu kaydediliyor. MHP kulislerinde de paketin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna yönelik hazırlandığı görüşü hakim. 

Öte yandan hükümet tarafından hazırlanan paket Salı günü komisyona gelecek. Komisyon tartışmalarının ardından paketin alt komisyona sevk edilmesi bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.