AKP'nin Rojava politikalarına tepki gösteren din adamı BDP'ye geçti

AKP'nin Rojava politikalarına tepki gösteren din adamı BDP'ye geçti
Rojava'da yaşanan çatışmalarda AKP'nin çetelere verdiği destekten vicdanen rahatsızlık duyduğunu belirten emekli din adamı Mehmet Taş, ailesiyle birlikte AKP'den istifa ederek, BDP'ye geçti.

Diyanet İşleri Bakanlığı bünyesinde 26 yıl boyunca imamlık yapan 60 yaşındaki Mehmet Taş, ailesiyle birlikte AKP'den istifa ederek, BDP'ye katıldı. Emekli olduktan sonra 1999 yılında AKP'ye üye olan ve 2004 yılında AKP bünyesinde Yüksekova Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Taş, 27 Ekim'de AKP'den istifa etti. İstifasından sonra ailesiyle birlikte BDP'ye geçmek için başvuran Taş'ın isteği kabul edildi. Bundan sonra halkına hizmet edeceğini söyleyen Taş, AKP'de olan Kürtlerin artık gerçekleri görerek, AKP'den istifa etmesini istedi. 
'AKP'nin maskesi düştü'

BDP'ye üyelik işlemleri sırasında AKP'den istifa gerekçesini dile getiren Taş, AKP'nin Rojava'da İslam adı altında katliam yapan çetelere destek verdiğini belirterek, bu durumdan dolayı vicdanen rahatsızlık duyduğu için AKP'den istifa ettiğini söyledi. Taş, "Ben yıllarca sistem içinde imamlık ve din adamlığı yaptım. Yine AKP içinde yıllardır siyaset yapmaktaydım. Ancak yaşanan süreç ile AKP'nin gerçek yüzünü görmeye başladım. Bir yandan Rojava'da mazlum bir halkın haklı mücadelesi, bir yandan bu haklı mücadeleye karşı İslam maskesi altında çetelerin katliamları dikkatimi çekti. Özellikle AKP'nin çetelere verdiği destek beni karar aşamasına getirdi. Zaten 26 yıllık imamlık ve din adamlığı sırasında kendi dilimi kullanamama, cemaatime yabancı olan bir dille vaaz verme ben de yeterince sıkıntı yaratıyordu" dedi.

'Artık halkım için mücadele edeceğim'

"Kürt özgürlük hareketinin" vermiş olduğu mücadele ile gerçekleri artık görmeye başladığını dile getiren Taş, "Mücadelenin büyümesiyle anadilde vaaz verme, anadilde dinini öğrenme fırsatı yakalanmıştır. Ben de bu süreçten itibaren barış ve demokrasi tarafı olan BDP'ye geçerek halkımla birlikte olmaya karar verdim. Ben ve ailem gerçeği gördük. Allah'ın dininde mazluma kurşun sıkma olmadığı, mazlumu yargısız infazın olmadığı, gayrimüslim de olsa katliamlara sessiz kalınmayacağını gördüm. Bugünden sonra halkımın acısı acım, mutluluğu mutluluğumdur. El Nusra ve benzeri çetelere karşı tüm din adamlarını mazlum Kürt halkının yanında yer almaya çağırıyorum. Peygamberimiz Hz Muhammed herkesin mazlumun arkasında olması gerektiğini beyan etmiştir" dedi.

Taş ve ailesinin BDP'ye geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz ise, "Yüksekova'da güçlü bir birliktelik yaratılmıştır. Sistem içinde kalanlarsa partimize gelmeye devam ediyor. Son olarak din adamımız ve sevgili hocamızın, AKP'den istifa edip partimize katılması bizleri sevindirmiştir. Bu hocamız ilçemizin ender yetiştirmiş olduğu din adamlarımızdan biridir. Bu katılımla ilçedeki tüm din adamlarının partimize katılmalarını bekliyoruz" dedi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.