AKP'yi Batman yurt dışından gelen oylar kurtardı

AKP'yi Batman yurt dışından gelen oylar kurtardı
HDP'nin kent merkezinde ve tüm ilçelerde büyük bir oy farkı ile birinci parti olduğu Batman'da, AKP 4 milletvekilliğinden 1'ini yurtdışından gelen oylarla alabildi.

BATMAN HDP diğer bölge kentleri gibi Batman'da önemli bir seçim başarısı elde etti. Kent genelinde aldığı 191 bin 995 oya tekabül eden yüzde 71.23 oy oranıyla birinci parti olarak çıkan HDP'yi, 50 bin 847 oya tekabül eden yüzde 18.87'lik oy oranıyla ikinci parti olarak AKP izledi.


Bağımsız olarak seçimlere giren ve Hür Dav Partisi adayı Aydın Gök ise 14 bin 550 oy alarak yüzde 5.40 oy oranında kaldı.

Geçmiş seçimlerde Sason ve Hasankeyf gibi ilçelerde ikinci parti olan HDP, bu kez diğer ilçelerle birlikte bu ilçelerde de birinci parti çıktı. HDP ilçelerdeki oylarını ikiye katladı. HDP'nin ilçelerde aldığı oy oranı ve dağılımı ise şu şekilde oldu:

"Hasankeyf : HDP yüzde 63.8 alırken, AKP yüzde 25.99'da kaldı. 
Sason: HDP yüzde 46.93 alırken, AKP yüzde 39.70'te kaldı.
Kozluk: HDP yüzde 75.55 alırken, AKP yüzde 18.27'de kaldı. 
Beşiri: HDP yüzde 74.76 alırken, AKP yüzde 17.55'te kaldı.
Gercüş: HDP yüzde 59.05, AKP yüzde 26.03'te kaldı."

AKP'yi yurtdışı oyları kurtardı

Kent merkezinde kurulan kimi sandık sonuçlarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na itirazda da bulunan HDP, büyük bir oy farkı ile birinci parti olduğu kentin 4 milletvekili kontenjanından birini, yurtdışından gelen oylarla AKP'ye kaptırdı.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.