Akreplerin güçlü zehirleri için nasıl sağıldığını izleyin

Akreplerin güçlü zehirleri için nasıl sağıldığını izleyin
Bu özel akrebin zehiri, enjeksiyon yerinde şiddetli ağrıdan zehrin nörotoksinlerinden ve kardiyotoksinlerinden potansiyel kalp ve solunum yetmezliğine kadar değişen maruz kalma semptomlarıyla oldukça kötü olabilir.

TİGRİS HABER - Bu özel akrebin zehiri, enjeksiyon yerinde şiddetli ağrıdan zehrin nörotoksinlerinden ve kardiyotoksinlerinden potansiyel kalp ve solunum yetmezliğine kadar değişen maruz kalma semptomlarıyla oldukça kötü olabilir. Bu nedenle, dünyanın bu gece avcısının dolaştığı bölgelerde güvenilir bir anti-zehir şarttır.

Panzehir genellikle atların ya ezilmiş akrep telsonları, sonundaki pis bit stinger ile ya da daha yakın zamanda çiftlikte yetiştirilmiş akreplerden sağılan zehirle aşılanmasından elde edilir.

Ama, sorabilirsiniz, nasıl oluyor da gerçekten bir akrep sağıyorsunuz? Pekâlâ, öğrenelim, olur mu?

1. Adım: Biraz akrep alın

Androctonus crassicaudan, Türkiye'nin belirli bölgeleri de dahil olmak üzere Orta Doğu'ya özgü bir akreptir. Türkiye gibi bölgelerde akrep genellikle eski, bakımsız binaların yıkıntılarında veya çöllerin kenarlarında bulunur. Akrepler ya vahşi doğada yakalanabilir ya da daha verimli bir şekilde özel çiftliklerde yetiştirilebilir. Bunlar genellikle akreplerin özellikle zehir sağmak amacıyla beslendiği ve sulandığı büyük plastik kutu "tanklardan" oluşur. Her akrep (çok agresif ve bölgeci oldukları için) tecrit edilmiş durumda ve tabii ki, içleri sızdırmaz bir kapakla kapatılmış durumda.

akrep-2.jpg

Bu sektörde uzmanlaşmış pek çok şirket, ihtiyaç duyduklarından daha fazlasına sahip olduklarında fazla akrepleri vahşi doğaya salacaktır.

Adım 2: Sağım için akrepinizi seçin

Sağım zamanları geldiğinde, zehir stoklarını yenilemeleri için yeterli sürenin geçtiğinden emin olmak için her akrebin kayıtları gözden geçirilir. Canlı akrepler belirlendikten sonra, raflarından seçilir ve dikkatlice sağım laboratuvarına götürülür. Akrepler süt sağım laboratuvarına götürüldükten sonra akrebin güçlü zehrini çıkarma işlemi başlayabilir.

3. Adım: Bir akrep sağmak

Her akrebin muhafaza kutusu, kutunun kapağını dikkatlice açan bir sağım teknisyenine verilir. Bir kez yapıldığında, akrebi hassas bir şekilde yakalamak ve yerine sabitlemek için bir çift özel maşa kullanılır. Akrepler, onları yerinde tutacak kadar sıkı, ancak onlara gereksiz yere zarar vermeyecek kadar nazikçe tutulur. Akrepler bu şekilde tutulmalarından anlaşılır bir şekilde oldukça rahatsız olsalar da zarar görmezler. Sağım teknisyenleri tarafından kullanılan aletler, insan teknisyenine yanlışlıkla zehir enjeksiyonunu önlemek için özellikle uzundur. Bu onların gününü gerçekten mahveder! Akrepler daha sonra, çıkarıldıktan sonra zehiri almaya hazır soğutulmuş şişelerle bir buzdolabı kabının üzerinde tutulur. Daha sonra her akrep, iğnesi doğrudan şişenin üzerinde olacak şekilde yerinde tutulur. Daha sonra akrebin zehirini salması için özel bir elektrik sondası kullanılır.

akrep-1.jpg

Zehir normal olarak iğnesinden enjekte edilir ve ardından şişeye damlamasına izin verilir. Zehirin her son damlası çıkarılır ve mümkün olan zehir ekstraksiyonu miktarını en üst düzeye çıkarmak için iğne şişenin kenarına hafifçe sıyrılır. Verimler akrebin yaşına, boyutuna ve cinsiyetine bağlı olarak değişir, ancak ortalama olarak her akrep seans başına yaklaşık 0,5 mg üretebilir. Bu nedenle, bir şişeyi dolduracak kadar zehir üretmek için epeyce akrep gerekir. Tek bir akrep "tükendiğinde", şişe belirli bir zehir hacmine ulaşana kadar süreç bir sonraki ve ardından bir sonraki ile tekrarlanır. Kuşkusuz, süreç biraz acımasız görünüyor, özellikle akrepler açıkça sıkıntı belirtileri gösteriyor, ancak süreç sırasında zarar görmüyorlar.

Adım 4: Zehir, panzehir üretimi için gönderilmeye hazır

Bir flakon doldurulduktan sonra, her biri hacmi ve kimlik numarası ile etiketlenir ve ambalajlanmaya hazır bir saklama kabına yerleştirilir. İşlendikten sonra, her şişenin içeriği kapatılıp paketlenmeden önce daha kalıcı ve steril cam şişelere aktarılır. Akrep zehiri şişeleri daha sonra amaçlanan son ürün ne olursa olsun - çoğu durumda anti-zehir - işlenmek üzere nihai müşteriye gönderilmeye hazırdır. İşte akrep böyle sağılır! Büyüleyici. Bu endüstriyel süreci izlemekten keyif aldıysanız, bir başkasını daha öğrenmek isteyebilirsiniz. Örneğin bir fabrikada saç boyasının nasıl yapıldığını izlemeye ne dersiniz? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.