Aktar: KCK operasyonlarında binlerce kişi hukuksuz dinlendi

Aktar: KCK operasyonlarında binlerce kişi hukuksuz dinlendi
Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, Türkiye'de hiç kimsenin iletişim özgürlüğünün olmadığını ifade ederek, KCK operasyonları kapsamında da binlerce insanın hukuksuz bir şekilde dinlendiğini söyledi.

Yasak olmasına rağmen insanların yakınları  çocukları, akrabaları, eşleri ile olan görüşmelerinin de dinlenerek dosyalara konulduğunu ve delil olarak aleyhlerinde değerlendirildiğini söyleyen  Diyarbakır eski Baro başkanı  M. Emin Aktar, O süreçte  ‘Hukuka aykırı’ itirazlarının dikkate alınmadığını kaydetti.

Diyarbakır-Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, Türkiye'de hiç kimsenin iletişim özgürlüğünün olmadığını ifade ederek, KCK operasyonları kapsamında da binlerce insanın hukuksuz bir şekilde dinlendiğini söyledi. Aktar, "Bizde bunu yıllardır söylüyoruz. Hatta yasak olmasına rağmen insanların belli yakınlarındaki çocukları, akrabaları, eşleri ile olan görüşmeleri de dosyalara konuldu ve delil olarak aleyhlerinde değerlendirildi" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile arasında çıkan ses kayıtlarının yayınlanması ile birlikte dinlemelere ilişkin tartışmalar tekrar başladı. Bu güne kadar yapılan ortam ve telefon dinlemeleri ile binlerce kişi hakkında dava açılırken, telefon dinlemeleri bölgede uzun yıllar etkin bir şekilde kullanıldı ve bugün hala sürdürülüyor.
14 Nisan 2009 tarihinde başlayan "KCK" operasyonlarında tüm deliller, telefon ve ortam dinlemelerinden oluşurken, hukukçuların, "hukuka aykırı" itirazları mahkemeler tarafından dikkate alınmadı. Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, telefon dinlemelerine ilişkin DİHA'ya konuştu. 

'Türkiye'de kişi güvenliği yok'

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, 17 Aralık operasyonlarından sonra bir bir ortaya çıkan ses kayıtları ve görüntülerin Türkiye'de hiç kimsenin kişi güvenliğinin olmadığını gösterdiğini belirtti. Aktar, "Son Başbakan'ın konuşmalarını içeren kayıtlar, işin içerisinde suç olup olmadığı, hırsızlık yapılıp yapılmadığı bir yana ki, bu ülke de Başbakan da olsa bunun bir güvenliği yok. Bir iletişim özgürlüğü yok. Bir dosyada sadece 7 bini aşkın kişinin dinlendiğine ilişkin bir iddia var. Ama şunu unutmamak gerekiyor, birkaç yıl önce 7 bin kişi değil bunun çok çok üzerinde onbinlerce kişinin dinlendiğine ilişkin gazetelerde haberler çıkmıştı. Ancak bu çok dikkat çekmemişti. Ama bugünlerde isimler yayınlandı. Kimler dinlendi" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.