Alevilerin değerleri HDP’de can buldu

Alevilerin değerleri HDP’de can buldu
HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar, "kent senin" projesi ile İstanbul'un kadın şehri olduğunu açığa çıkaracaklarını ifade etti.

 

İstanbul  HDP olarak üçüncü bir yol izlediklerini bu yolun ise tüm dinlerin ve ırkların özgürlüğünü hedef alan yol olduğunu da aktaran Aydınlar, "Ben Alevi kimliğimle her zaman da onur duydum çünkü ezilen bir halkın bireyiyim ben. Alevi yoldaşlarımızın yok sayılan bütün değerlerinin HDP'de can bulduğunu bir Alevi olarak söyleyebilirim" dedi.

"Şehir senin" sloganlarıyla yerel seçim çalışmalarını başlatan HDP'nin yerel yönetimlerde "yerinden yönetim ve doğrudan demokrasi", "halkların yönetime doğrudan katılmasını sağlamak" ve "yerel yönetimi toplumsal ihtiyaçlar temelinde geliştirmek" gibi hedefleri önüne koydu. HDP'nin Sırrı İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Sırrı Süreyya Önder ile birlikte olarak gösterdiği diğer Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar, eş başkanlık sisteminin kadın temsiliyetine katkısını, HDP'nin yerel yönetim anlayışını ve projelerini değerlendirdi.

 

hdp.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.