Alışverişe tok çıkın

Alışverişe tok çıkın
Tüketicilere Ramazan dönemi tavsiyesinde bulunan Bakan Hayati Yazıcı, iftar saatine yakın değil, öğleden önce sakin zamanda alışveriş yapmalarını önerdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tüketicileri Ramazan’da yapacakları alışverişler konusunda uyardı. Yazıcı, açlık hissinin tavan yaptığı iftar saatine yakın zaman dilimlerinde değil, öğleden önce alışveriş yapılmasını önerdi. Bakan Yazıcı, yazılı açıklamasında tüketicilere ramazanda yapacakları alışverişlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Ramazanın gelişiyle, başta televizyon kanalları olmak üzere basın yayın organlarında özellikle gıda maddelerine ilişkin reklamların çoğaldığını belirten Yazıcı, oruç tutmaktan kaynaklanan açlık hissinin gıda alışverişini arttırdığını ifade etti. Yazıcı, Ramazanda insanların bilinçsiz gıda alışverişi yapma eğiliminde olduğunu, bu durumun da ihtiyaç duyulandan daha fazlasının satın alınması, hatta ihtiyaç duyulmayan ürünlerin de alınması gibi sonuçlar doğurduğunu belirtti.

‘Alışveriş listesi yapın’
Olumsuz durumların yaşanmaması için mutlaka liste yapılması ve listeye sadık kalınması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, “Açlık hissinin tavan yaptığı iftar saatine yakın zaman dilimlerinde değil, öğleden önce sakin zamanlarda alışveriş yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. Yazıcı, alışverişten sonra fiş veya fatura alınması ve bunların da bir süre saklanmasına işaret ederek, özellikle gıda maddelerinin etiket bilgileri, tüketim tarihi, raf ömrü ve ambalajlarının kontrol edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.