Alkollü mekanlara girerse hapis yatacak

Alkollü mekanlara girerse hapis yatacak
Diyarbakır’da örgüt propagandası yapmak'la suçlanan sanık ilginç bir cezaya çarptırıldı.

  Diyarbakır'da, 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla yargılanan KHK ile kapatılan Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Başkanı Mehmet Temizyüz'e 10 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanık hakkında daha önce hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulandığı için cezasını, 'alkollü içki servisi yapılan eğlence merkezlerine, barlara ve lokantalara girmesinin yasaklanması' tedbirine çevirdi.

Bir basın açıklaması nedeniyle Mehmet Temizyüz ile açıklama sırasında slogan attığı ileri sürülen Nevzat Güney hakkında dava açıldı. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan Temizyüz, okuduğu basın metnini kendisinin hazırladığını, içeriğinin barışa yönelik olduğunu, şiddet ve propaganda içermediğini, ifade özgürlüğü kapsamında yaptığını ileri sürerek beraatini talep etti. Diğer sanık Güney de olay tarihinde slogan atıp atmadığını hatırlamadığını belirterek beraatini istedi.

Mahkeme 9 Kasım 2017 tarihinde verdiği kararda, savcılık mütalaası doğrultusunda sanıkların üzerine atılı suçu işlediğine kanaat getirerek 10'ar ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Sanık Nevzat Güney için hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulandı. Mahkeme heyeti, Mehmet Temizyüz için ise söz konusu kararın daha önce uygulanması nedeniyle sanığın cezasını 'alkollü içki servisi yapılan eğlence merkezlerine, barlara ve lokantalara girme yasağı' tedbirine çevirdi.

Temizyüz 10 ay boyunca bu tedbire uymakla yükümlü olurken, bu tedbire uymadığının tespit edilmesi durumunda, yargılamayı yapan mahkeme, kısa süreli hapis cezasının tamamen ya da kısmen infazına karar verebilecek. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.