Alman heyetten Diyarbakır'a ziyaret

Alman heyetten Diyarbakır'a ziyaret
Alman heyet, PKK saldırısında ölenlerin köyünü ziyaret etti

 

Diyarbakır'da PKK'lilerin bomba yüklü kamyoneti patlaması sonucu ölen 16 kişinin köyünü Almanya'dan bir heyet ziyaret etti. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin çağrısı ile düzenlenen gezide, Alman gazeteciler Dürümlü mezrası olayını tanıklarından dinledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından, Almanya'da yaşayan gazeteciler ve kanaat önderlerine yönelik bir Diyarbakır gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında Diyarbakır'a gelen heyet, sabah saatlerinde tarihi ve turistik yerleri dolaştı. Heyet daha sonra 12 Mayıs günü PKK'lilerin bomba yüklü kamyoneti patlaması sonucu yaşamını yitiren 16 kişinin köyü olan Tanışık köyünü ziyaret etti. Köy Muhtarı Bayram Yaman'dan olayla ilgili bilgiler alan Almanya heyeti, daha sonra yüksek bir yerden olay yerini izledi. Heyet köyde saldırının tanıklarını dinledikten sonra, patlamada yaşamını yitiren 16 kişinin mezarını ziyaret etti.

'AMAÇ TÜRKİYE HAKKINDA OBJEKTİF BİLGİ AKTARMAK'

Gezi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal, 3 günlük siyasi gezi düzenlediklerini belirterek şöyle dedi: "Birliğimiz 18 ülkede ve 32 bölgede 250 şubesi olan etkin bir sivil toplum örgütü. Tüm Avrupa'da temsil ediliyoruz. Siyasi gezimize çeşitli siyasetçiler, kanaat önderleri, vakıfların sözcüleri ve gazetecileri davet ettik. Gezi ile amacımız heyete Türkiye hakkında daha objektif bilgi aktarmaktır. Bu heyetin burada olması Türkiye'nin dış politikası için çok önemli. Gezinin amacı Avrupa basını ve kanaat önderlerinin Türkiye hakkında objektif haber yapılmasını sağlamak. Burada olan hadiselerin bire bir yansıtılmasını istiyoruz."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.