Alman heyetten Mardin Büyükşehir’e ziyaret

Alman heyetten Mardin Büyükşehir’e ziyaret
Alman insan hakları heyeti, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol’u makamlarında ziyaret etti.

MARDİN - Ziyaret sırasında yapılan kısa bir sohbetin ardından IŞİD’in saldırılarına dikkat çekildi. Türk, yapılan saldırıların durdurulması için demokrasiye inanan güçlere ihtiyaç duyduklarını ifade ederek artık Kürt halkının anlaşılması ve taleplerin doğru bir şekilde kamuoyuna aktarılması gerektiğini söyledi. Sincar ve Kobani'ye yapılan saldırılara dikkat çekildiği görüşme sırasında Türk, “Bugün yapılan saldırıları hepiniz görüyorsunuz. Onlara herhangi bir yardım gitmemesine ve toplarla saldırılmasına rağmen Kürt halkı mücadelesini sürdürüyor. Ama bugün IŞİD'e saldıracağız diyen koalisyon ne yazık ki bu Kobane'ye yönelik yapılan kuşatmayı sanki görmüyor. Ve yine ne yazık ki direnen halka yardım yapılmıyor. Halbuki yardım direnen halka yapılmalıdır. İşte bizler bunların duyulmasını istiyoruz. Halkı savunan bu güçlere yardım verilmediği takdirde de hiç kimse Kürt halkını savunduğunu söylemesin. Hiçbir anlamı da olmaz” dedi.
Komisyon, kendilerinin yapmış olduğu gözlemleri Alman parlamentosuna ileteceklerini de kaydederek gerekli yardımın sağlanması için çalışacakları vurgulayarak Türk ve Akyol’u ile vedalaştıktan sonra makamdan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.