ALMAN VEKİLDEN ALTAÇ’I DA ZİYARET ETTİ

ALMAN VEKİLDEN ALTAÇ’I DA ZİYARET ETTİ
Federal Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Azize Tank, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.

DİYARBAKIR - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen SPD Milletvekili Azize Tank, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret ederek, çözüm süreci hakkında fikir alışverişinde bulundu. Altaç tarafından karşılanan Tank, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti. İl binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Altaç, çözüm sürecinde herkesin samimiyetini ortaya koyması gerektiğini söyledi. Altaç, "Çözüm süreci yeni başlamış bir süreç değildir. Süreç 2002'de başladı. Biz çözüm sürecinde insan haklarını ve demokrasiyi örnek almış bir partiyiz. Geçmişte ülkemiz ve bölgemiz çok acılar çekti. Artık bu acıları tekrar yaşamak istemiyoruz. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren bu sorunun çözümü için devrim niteliğinde reformları hayata geçirdik. Bunları yaparken kesinlikle siyasi bir malzeme olarak kullanmadık.Devlet herkesin devletidir bizim bu süreçte önceliğimiz 77 milyon vatandaşın huzuru ve güvenidir kim çözüm sürecini sabote ederse vebalini ağır bir şekilde öder. Yapılacak bütün provakatif eylemlere karşı bizim hükümet ve parti olarak kararlığımız devam edecektir. Çözüm süreci ülkemizin barış kardeşlik projesidir.6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan sokak eylemlerini bölgeye ve Diyarbakır’a yapılan en büyük haksızlık olarak görüyoruz. Bu sokak eylemlerinde Kobani olayları siyasete alet edildi" dedi.

"IŞİD VAHŞİCE KATLİAM YAPMAKTADIR"
Ortadoğu’daki olaylara da değinen Altaç, IŞİD'in son yüzyılın en vahşi uygulamalarını gerçekleştiren bir yapı olduğunu vurguladı. Altaç, "IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de Kürtlere kardeşlerimize vahşice katliam yapmaktadır. Maalesef bu katliamları gerçekleştirirken İslami değerleri ön plana çıkarmakta. Kabul edilebilecek bir durum değildir. Masum insanlara yapılan bu saldırıların aslında bir toplumu tümden ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bunlar insanlığa karşı en ağır suçlardan birini oluşturan soykırım suçunu oluşturmaktadır. Farklı etnik ve inançlara yönelik vahşice katliamlar gerçekleştiren IŞİD nasıl göründüğünü ve tanımladığını açıkça ifade etmektedir. IŞİD uluslararası bir projedir. Biz hükümet olarak IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu 10 Ekim 2013’te dile getirdik" diye konuştu.
Tank ise, Diyarbakır’ın manevi atmosferinden çok etkilendiklerini ve son yaşanan sokak olaylarının kendilerini çok üzdüğünü, kimsenin bu şehrin imajını kötülemeye hakkının olmadığını ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.