Almanya esrarı serbest bıraktı

Almanya esrarı serbest bıraktı
Almanya'da esrar kullanımını kısıtlı olarak yasallaştıran yasa tasarısı, geçtiğimiz Şubat ayında Federal Meclis'ten geçerek bugün Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunuldu.

TİGRİS HABER - DW Türkçe'nin haberine göre Yasa, 1 Nisan'da yürürlüğe girecek. Yasa, esrarı Uyuşturucu Maddeler Kanunu'ndaki yasaklı maddeler listesinden çıkaracak ve yetişkinlerin kişisel ihtiyaç için belirli miktarlarda saksıda yetiştirmesine ve üzerinde bulundurmasına izin verecek. Almanya'da yetişkinler artık üstlerinde 25 gram esrar taşıyabilecek. Bireyler ayrıca kendi evlerinde üç kenevir bitkisi yetiştirebilecek ve 50 gram esrar bulundurabilecek. Yasa, esrar yasağının yaklaşık 40 yıl önce alındığı Almanya'da dönüm noktası niteliğinde.

Yasaya göre, 1 Temmuz'dan itibaren toplu ekim için kulüpler açılmasına izin çıkacak. Kişiler, ticari amaç gütmeyecek bu kulüplere üye olarak günde azami 25 gram olmak şartıyla esrar satın alabilecek. Kulüplerin üye sayısı 500 kişiyi geçmeyecek ve üyelere günde 25 gram, ayda 50 gramdan fazla esrar verilmeyecek. 18-21 yaş grubundakiler için bu miktar ayda 30 gramla sınırlı olacak, bu yaş grubundakilere satılan esrarın uyuşma etkisi yaratan tetrahidrokannabinol (THC) oranı düşürülmüş olacak. 18 yaşın altındakiler için ise esrar satın alma ve tüketme yasağı sürecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.