Altaç: Türkiye AK Partiden önce bir grup azınlığın hükmettiği bir ülkeydi

Altaç: Türkiye AK Partiden önce bir grup azınlığın hükmettiği bir ülkeydi
Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Aydın Altaç, son günlerde gündemdeki yerini koruyan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Altaç, Türkiye’nin 2002 yılına kadar darbelerin, vesayetçi yapıların konuşulduğu, her fırsatta “ORDU GÖREVE” diye ortaya çıkan bir grup azınlığın milyonlara hükmettiği bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye’nin yürürlükteki 1982 anayasasıyla kaybedecek zamanı kalmadığına ve “Türkiye’nin büyük hedefleri olan bir ülke Olduğunu belirten Altaç Ancak çok hızlı hareket etmesi gerekiyor. Bunun için de anayasanın değişmesi gerekiyor günümüz Türkiye’si artık geçmişte kalan vesayet Türkiye’si olmamalıdır. Kin ve nefret duygularıyla vesayetçi görüşlerini dikte ettikleri, milletin örf ve adetlerini inkâr edercesine kaleme aldıkları 1982 anayasası ülke bütünlüğünü koruyamadığı gibi iç barışı da tesis edememektedir.  hazindir ki, kurulduğu günden beri üzerinde nerdeyse 100 yıl geçen Türkiye Cumhuriyeti Devleti hala kendi benliğini ispat edebilecek bir anayasa kurallarına sahip olamamıştır. Onun içindir ki birkaç generalin kendi keyfine göre hazırladığı 1982 anayasasının miladı dolmuştur Eski darbeli günlerine dönmemek için,  bu ülkeye artık yeni anayasa şarttır.Olduğunu söyledi.

Anayasalar bugüne kadar devleti koruyan özellikler taşıdılar

Bu güne kadar Türkiye de yapılan Anayasaların sadece devleti koruyan özellikler taşıdığına dikkat çeken Altaç İlk kez AK Parti öncülüğünde Tüm kesimleri, kapsayacak olan hazırlanacak daha özgürlükçü bir Anayasa için harekete geçildi ve bunun da toplumsal mutabakatla gerçekleşmesi hedeflendi. TBMM’de ilk adımları atılan yeni Anayasa konusunda sivil toplum örgütleri başta olmak üzere kurumlar da öneriler hazırlıyorlar. İlk sivil Anayasa’nın, “Devletle beraber, kişi haklarını da önemseyip koruyan bir Anayasa olacaktır Anayasa’nın temel felsefesi insanın mutluluğu olmalı ve bütün maddeler düzenlenirken devletin insan için var olduğu göz önüne alınıyor. Ortak tarih, kültür ve coğrafyaya sahip ve devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacağı şeklindeki düzenleme bu konudaki hassasiyetleri giderir muhalefet Partileri de AK Partinin yeni anaysa çalışmalarına destek vermesi gerekir yapılacak sivil demokratik anayasa 77 Milyon vatandaşın huzuru ve güvenini teminat altına alacak anaysa olacaktır ”  Diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.