Altan Tan: AKP gerginlik siyasetini tercih ediyor

Altan Tan: AKP gerginlik siyasetini tercih ediyor
HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin ülkede iç barışı sağlamak yerine gerilim siyasetini tercih ettiğini söyledi.

Partisinin Gaziantep il seçim koordinasyon merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Altan Tan, Türkiye'de büyük bir gerginliğin olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın ve AK Parti hükümetinin Türkiye'deki gerginliği kendilerine siyaset yolu seçtiklerini ileri süren Tan, şunları dedi:

"Bu seçimlere çok önem veriyoruz. Türkiye'nin önümüzdeki 20 yılı bu seçimlere yönelik şekillenecek. Çünkü Türkiye'nin içinde malum çok büyük bir gerginlik var, çok büyük bir kamplaşma var. Türk, Kürt, dindar, laik, Sünni, Alevi yani Türkiye'nin ne kadar fay hattı varsa maalesef AKP , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunları onaracağına, tamir edeceğine, Türkiye'de iç barışı sağlayacağına, yeni bir anayasa yapacağına, bu farklılıkları ve gerilimleri kendine bir siyaset yolu olarak seçti. İktidara gelebilmek için uzlaşma yerine çatışmayı, anlaşma yerine bozuşmayı bir siyaset tarzı olarak benimsedi. Bu tabi sadece Türkiye'nin içinde böyle değil. Türkiye'nin etrafı da böyle. İşte Suriye topyekun böyle, Rojava'sından Kobani'sinden Irak tarafına geçersek Kürdistan tarafından Şengal'e kadar, Filistin'e kadar Gazze'ye kadar bütün Ortadoğu bir yangın yeri. İçerideki bu çatışma uzun süre sürdürülebilir değil."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.