Altan Tan: “Evden aday olacağım”

Altan Tan: “Evden aday olacağım”
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, genel seçimlerde HDP'nin göstermeyi düşündüğü adaylarla ilgili konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, genel seçimlerde HDP'nin göstermeyi düşündüğü adaylarla ilgili konuştu. Partisiyle ilgili aday listeleri bilgilerini basından aldıklarını belirten Tan, "Ama basında çıkan listeleri de ben şahsen olumlu bulmuyorum. Çok sosyalist, marksist bir çizgide görüyorum. Bunun da çok fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Kendimle ilgili de bir bilgim yok şu saat itibariyle. Ama kuşların söylediğine göre büyük ihtimalle Diyarbakır'da evimden aday olacağım bu sefer. Evde birinci sıra, tabi hanım verirse onu da." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yemen'de fiili bir iç savaş çıktığını dile getiren Tan, bu ülke nüfusunun parçalı bir yapıdan oluştuğuna dikkat çekti. Ortadoğu'da şu an fiilen Suudi Arabistan, Türkiye ve İran'ın çatıştığını belirten Tan, Beşar Esad'ın, açıklamalarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dalga geçtiğini söyledi. "İran, fiilen Ortadoğu'da ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Bizimkiler ise 37 kilometre uzakta türbeye sahip olamadılar, getirdiler." diyen Tan, İran'ın Türkiye'ye nota verdiğini hatırlattı.

"MECLİS'İN YEMEK MENÜSÜ DE İYİ DEĞİL, CUMHURBAŞKANI BUNA DA KARIŞSIN"

Yaşananların dış politikanın izlenemez, önlenemez, üstü örtülemez, yorumlanamaz iflasının tescili olduğunu dile getiren Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, "Yazı yazma yeteneği zayıf ama konuşma yeteneği çok iyi. Keşke konuştuğunun yarısını yazsaydı. Bizim programla ilgili de görüşlerini paylaşsın, diğer partilerle ilgili de yapsın. Bizim için de iyi olur; yazdıklarının tersini yaparsak doğruyu buluruz. Cumhurbaşkanı her şeye karışmalı. Meclis'in yemek menüse de iyi değil. Buna da karışsın, her şeye karışmalı." şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı'nın, yazı yazmasını bilmediğine ilişkin bir soruya Tan, "Bugüne kadar yazdığı bir makale görmedim." karşılığını verdi. Erdoğan'ın açıklamalarının Başbakan Davutoğlu yönünden değerlendirilmesi istendiğinde Tan, "İçine sindiriyorsa helal olsun, yorulmasın. Yükünü alıyor, çok güzel başbakanlık yapıyor. Böyle başbakanlık herkesin başına. Bence Cumhurbaşkanına teşekkür etmeli." dedi.

 

Sandık güvenliğiyle ilgili bir soruya da Tan, "Polis, milis gücü koyacak halimiz yok. Partili görevliler olacak, gerisi devletin namusuna kalmış." diye konuştu. Seçimlerde tasnifin açık olduğunu ifade eden Tan, 12 Eylül oylamasında hayır oyu verdiğini, oy verdiği sandıkta başında durduğunu ve Anayasa oylamasının sayımını, tasnifini izlediğini aktardı. Ama Diyarbakır'da bunu yapamadığını, 2007 yılındaki seçimlerde polisle neredeyse karakolluk olacağını, yolun yarısında döndüklerini anlatan Tan, tasnifin seçmenlerin önünde olması gerektiğini vurguladı.

 

MEHMET METİNER'E TEPKİ: "DOKTOR NE YERSEN YE DEMİŞ, İSTEDİĞİNİ SÖYLESİN"

 

HDP'nin 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği adayları konusundaki bir soruya ise Tan, "Birincisi ben bilmiyorum. Şu an basından öğreniyorum. Abdulkadir Selvi ve Hüseyin Yayman'a teşekkür ediyoruz. Onlar olmasa süreçle ilgili bilgi alamıyoruz. Aday listelerini, kendi partimizle ilgili bilgileri basından alıyoruz. Ama basında çıkan listeleri de ben şahsen olumlu bulmuyorum. Çok sosyalist, marksist bir çizgide görüyorum. Bunun da çok fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Kendimle ilgili de bir bilgim yok şu saat itibariyle. Ama kuşların söylediğine göre büyük ihtimalle Diyarbakır'da evimden aday olacağım bu sefer. Evde birinci sıra, tabi hanım verirse onu da." şeklinde konuştu.

 

Çözüm sürecinde olduğu gibi adaylıktan da mı çıkarıldığına ilişkin soruya ise Tan, "Bunu beraber göreceğiz. Adaylık başvurum olmuştu." dedi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in açıklamalarının sorulması üzerine de Tan, "Bence çok ciddi alınıp de cevap verilecek bir şey değil. Doktor ne yersen ye demiş, istediğini söylesin. Ya Allah ya sabır. Ne söyleyelim şimdi. Allah beni de onu da ıslah etsin. Önce beni ıslah etsin. Çünkü ıslah olmak güzel bir şey." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.