Altan Tan'dan Erdoğan'a yanıt: Kürtler zıkkımın kökünü istiyor!

Altan Tan'dan Erdoğan'a yanıt: Kürtler zıkkımın kökünü istiyor!
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan,Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Kardeşim ne Kürt sorunu? Ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var?" sözlerine Kürtçe, "zexnepurt u kuzzulkurt istiyoruz" (zıkkımın kökünü istiyoruz) sözleriyle yanıt verd

Konya'da Newroz Bayramı HDP İl Başkanlığı tarafından dün kutlandı. Polis, kutlama alanında geniş önlem alırken, katılımcılar tek tek üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Kutlamada partililerine seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Konya'da Türk ve Kürtlerin kardeşçe yaşadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Amacımız; Konya'da Türkler ve Kürtler nasıl kardeşçe bir arada yaşıyorsa, bütün Türkiye 'yi de aynı şekilde, demokratik hakların, inançların birlikte yaşadıkları bir cumhuriyet haline getirmektir. Esas mücadelemiz bu. Birilerinin zannettiği gibi, birilerinin korku saldığı gibi bunlar ülkeyi bölecekler, bunlar parçalamak istiyorlar bunlar kavga gürültü istiyorlar, asla böyle projemiz ve niyetimiz yok."

" İSTANBUL , DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜRT ŞEHRİ"

Altan Tan, İstanbul'un en büyük Kürt nüfusuna sahip il olduğunu anlatırken, "Dünyanın en büyük Kürt şehri İstanbul'dur. İstanbul'da 3 milyon Kürt yaşıyor. İstanbul da ortak vatan olacak, Konya da, Van da, Hakkari de, Mardin de, Adana da ortak vatan olacak" dedi.

Yeni Anayasa ile tüm kesimlerin haklarını alacağını belirten Tan, "Herkesin hakkı, hukuku teslim edilecek. Yeni bir anayasa kurulacak. Kürtlerin de ana dilde eğitim hakkı, Kürtçenin kamusal alanda kullanılması ikinci resmi dil ve bölgesel yönetimler tanınacak" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NA ELEŞTİRİ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ı da eleştiren ve 'kaynana' yakıştırmasında bulunan Tan, şöyle konuştu:

"Halk, kardeşçe yaşıyor. Kimse kimseyi boğazlamıyor. Ama politikacılarımız maalesef buna hazır değiller. Bir Cumhurbaşkanımız var evlere şenlik. Günde 5 saat konuşuyor. Günde 5 saat konuşan var mı? En dırdır eden kaynanalar bile günde 5 saat konuşmuyor, yoruluyor. Önüne gelene küfür ediyor. En son Bülent Arınç ile birbirlerine girdiler. 40 senedir bir mücadele var. Geliyor diyor ki, 'bu Kürtler ne istiyor, anlamadım' ya sende zeka sorunumu var da anlamadın. Kaç bin sefer söyleyeceğiz."

"SİLAHLAR SUSSUN, DİPLOMASİ ÇALIŞSIN"

Kürtler'in ana vatanının Türkiye olduğunu belirten Altan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde TBMM'ye güçlü bir şekilde gireceklerini kaydetti. Tan, "Artık silahlar sussun. Diplomasi, akıl siyaset ve fikir çalışsın" dedi. Altan Tan, konuşmasının ardından Newroz ateşini yaktı ve halay çekti. Alandakiler de ateşin yakılmasının ardından müzik eşliğinde halay çekip, bayramı kutladı. (Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.