Altı torununa bakan Lale ninenin evi yenilendi

Altı torununa bakan Lale ninenin evi yenilendi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 6 torunuyla zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 91 yaşındaki Lale Atalay'a hayırseverler destek çıktı.

 

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliğinin (GATOB) geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde Lale Atalay'ın yetim aylığı ile baktığı 6 öksüz torununa yaptığı giysi yardımının ardından yaşlı kadının evi de yenilendi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırseverler, GATOB Genel Başkanı Hüseyin Aslan öncülüğünde ilk olarak suyu olmayan eve su şebekesi çektirdi, mutfak dolabı ve çelik kapı yaptırdı, duvarları boyattı.

Hayırseverler, daha sonra satın aldıkları buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, mobilya ve halı ile mutfak malzemelerini yerleştirdi.

Lale nine ve torunları, evin çehresinin değişmesi ve ihtiyaç duydukları eşyalara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

- "İçme suyumuz dahi yoktu"

Lale Atalay, gelininin 8 yıl önce hayatını kaybettiğini, oğlu Mehmet Atalay'ın ise çobanlık yaptığı için sadece kış aylarında evde kaldığını söyledi.

Suyu dahi olmayan evde 6 torunuyla çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Atalay, "Ev demeye bin şahit lazımdı. Evin damı su akıtıyordu, içme suyumuz dahi yoktu. Hayırseverler, gelip evimizi yaptılar. Allah hayırseverlerin hepsinden razı olsun. Artık suyumuz var ve evimiz çok güzel oldu." diye konuştu. 

Torun Kader Atalay da evin onarılmasından ve ihtiyaç duydukları eşyalara sahip oldukları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

GATOB Genel Başkanı Aslan da geçen yıl başlattıkları "Karanlığa bir ışık da sen yak" kampanyası kapsamında yardım yaptıkları Lale nine ve öksüzleri ile tanıştıklarını söyledi.

Aslan"Lale ninemizin evini geçen yıl Kurban Bayramı'nda görmüştük. Evin içi harabeydi, suyu dahi yoktu. Hayırsever arkadaşlarımızla evi onarma kararı aldık ancak o dönemdeki terör olaylarından dolayı bir türlü gerçekleştiremedik. 3 ayda evi onardık, eşyaları yerleştirdik. Bugün de evi teslim ettik. Hem biz hem de çocuklar çok mutlu. Peygamberimizin emaneti olan öksüzlere sahip çıktık." 

- "Evin mutfağı ve banyosu yoktu"

Mahalledeki camide görevli imam Kahraman Yasugey de Atalay'ın torunlarıyla zor şartlarda yaşadığını kaydederek, "Evin mutfağı ve banyosu bulunmuyordu, musluk dahi yoktu. Allah razı olsun, hayırseverler kısa bir sürede binlerce lira masraf ederek burayı ev haline getirdi. Çocuklar çok sevindi. Dünyanın en büyük nimeti yetim ve öksüz çocukların yüzünü güldürmektir." ifadelerini kullandı. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.