Altın ve döviz borcu olanlar kara kara düşünüyor!

Altın ve döviz borcu olanlar kara kara düşünüyor!
Döviz ve altın fiyatlarındaki yükseliş, yılsonu tahminleri vatandaşı korkutmaya başladı.

TİGRİS HABER - Döviz ve altın fiyatlarındaki yükseliş, yılsonu tahminleri vatandaşı korkutmaya başladı. Özellikle döviz ve altın borcu olanların kara kara düşündüğü bir döneme doğru ilerliyoruz. Her sabah, hem döviz hem de altın fiyatlarındaki yükseliş karşısında TL’nin değer kaybı da, TL’ye olan yönelimi engelliyor.

Dolar/TL haftaya rekorla başladı. Yılbaşından beri TL'nin kaybı yüzde 30'ları geçti. Merkez Bankası PPK anketinde önceki gün doların yılsonunda geleceği rakam için 30 Tl seviyesi öngörülmüştü.

Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürüyor. Kur güne yeni zirve olan 28.05 seviyesinden başladı. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 33,3 değer kaybetti. Bu hafta gözler 26 Ekim Perşembe günü Merkez Bankası (TCMB)'nin açıklayacağı faiz kararında olacak.

Ortadoğu’da tırmanan gerilim küresel piyasalarda riskli varlıklardan kaçış getirirken, gerilimin bölgede yayılabileceği endişesi Türkiye piyasalarında da baskı yaratıyor. Artan jeopolitik gerilim sonrası BIST 100 endeksi geçen hafta yüzde 7 civarında gerilerken Türkiye’nin kredi iflas takası primi (CDS) 20 baz puana yakın artışla 425/430 baz puan civarında seyrediyor.

Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürüyor. Kur güne yeni zirve olan 28.05 seviyesinden başladı. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yılbaşından beri yüzde 33,3 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği haziran ayından bugüne TL’deki değer kaybı ise yüzde 26,1 seviyesinde. Dolar/TL’de bu sabah kotasyonlar 28.02 civarında. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.