Altın yerlerde sürünüyor…

Altın yerlerde sürünüyor…
Bir yıl içinde yüzde 29 değer kaybeden altının düşüşü devam ederse son 30 yılın en kötü performansını sergileyecek…

Diyarbakırlı kuyumcular;’’ Şimdi altın satma değil, aksine  alma zamanıdır.’’ Diyor…

TİGRİS HABER-Amerika merkez Bankası’nın (Fed) tahvil alım programını ayda 10 milyar dolar azaltarak 75 milyar dolara düşürmesi altın için bu senenin son kötü haberi oldu. Perşembe gününü 1189 dolardan kapatarak  3 sene içinde ilk kez bir günü ons bazında 1200 doların altında bitiren altın, yılı Cuma kapanış değeri olan 1203 dolardan bitirirse yıllık yüzde 29 değer kaybetmiş olacak.

Altını satma değil alma zamanıdır…

Tasarruflarını altında muhafaza eden vatandaşları uyaran Diyarbakırlı kuyumcular. ’’Şimdi altını satma değil alma zamanıdır. Paniğe kapılıp satışa yönelenler  karlı değil zararlı çıkacaklardır. Acil durumlar dışında altını şimdi satmak yanlış olur.’’ diye konuştu.

Kuyumcular böyle diyoor ancak, yıllık düşüş 1984’ten bu yana altının en kötü yıllık performansı anlamına geliyor. Uzmanlar altın için 2014 yılında da karamsar beklentiye sahip. Çünkü altın enflasyona karşı hedge özelliğini kaybedecek. Eylül 2012’de Fed’in üçüncü tahvil alım programına başlamasının ardından, ABD’li yatırımcıların enflasyona karşı riski hedge etmek için favori yatırımı altın olmuştu. Şimdi uzmanlar, Fed’in varlık azaltımına gitmesiyle birlikte altının bu özelliğini kaybedeceğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.