Altında Sert Yükseliş başladı

Altında Sert Yükseliş başladı
ABD'de ekonomik seyir ve Fed'in uyarılarına odaklanan piyasalar, enflasyon ve faizlerin yüksek seviyelerde kalabileceği yönünde belirsizliklerle karşı karşıya. Altın fiyatlarında ise sert bir yükseliş gözlemleniyor.

TİGRİS HABER - ABD ekonomisindeki seyir, yatırımcıları tedbirli olmaya sevk ederken, Boston Fed Başkanı Susan Collins'ın açıklamaları da dikkat çekiyor. Collins, dezenflasyonun devam ettiğine dair işaretler verirken, enflasyonun hâlâ hedeflenen yüzde 2 seviyesine geri dönmediğini vurguluyor. Bu durumda, politika faizlerinin mevcut seviyelerde tutulması gerekebilir.

FED’in Faiz İndirimine İhtimal Veriliyor

Analistler, para piyasalarında Fed'in bu yıl faiz indirimi yapma olasılığını yüzde 90 olarak öngörüyorlar. Bu tahminlere göre, Fed'in ilk adımı eylül ayında atması bekleniyor. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, enflasyonun dirençli olduğu yönünde işaretler veriyor. Ancak, geçen hafta açıklanan istihdam raporundaki veriler, iş gücü piyasalarının soğuduğunu gösteriyor. Altın fiyatları, son dönemde sert bir yükseliş trendinde. Gram altın, bir önceki kapanışa göre artışla 2 bin 438 TL'den güne başlarken, çeyrek altın ise 3 bin 901 liradan alıcı buluyor.

Bugün, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleriyle birlikte yurt dışında İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'de haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek. Teknik açıdan, altının ons fiyatında direnç seviyeleri 2 bin 350 ve 2 bin 400 dolar olarak belirtilirken, destek seviyeleri ise 2 bin 300 ve 2 bin 270 dolar olarak kaydediliyor. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.