VİDEO - Amcası ve babasından sonra kendisi de aday oldu!

VİDEO - Amcası ve babasından sonra kendisi de aday oldu!
Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı başka ilçelere yoğun göç alarak nüfusu 5 binlere düşen Cevat Paşa Mahallesi, 31 Mart’ta yapılacak Yerel seçimlere 5 muhtar adayı ile giriyor.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı başka ilçelere yoğun göç alarak nüfusu 5 binlere düşen Cevat Paşa Mahallesi, 31 Mart’ta yapılacak Yerel seçimlere 5 muhtar adayı ile giriyor. İçkale ve Hz. Süleyman Türbesi gibi tarihi mekânlarının bulunduğu Mahallede uzun süreden bu yana çatışmanın izleri silinmeye çalışılıyor.

31 Mart’ta yapılacak Yerel seçimler nedeniyle mahallede 5 muhtar adayı yarışıyor. Bunlardan biri 3 dönem muhtarlık yapan ve eşinin rahatsızlığından dolayı son dönemde muhtarlığı bırakmak zorunda kalan Veysel Hatunsarı. Amcası ve babası da aynı mahallede muhtarlık yapan Hatunsarı, 40 yıllık birikimi ve tecrübesini muhtar seçildikten sonra mahalleye aktarmak istiyor.

Aday Hatunsarı oldukça iddialı!

Amcası ve babasından sonra kendisi de 3 dönem Cevatpaşa Mahallesi’nde muhtarlık yapan Veysel Hatunsarı, oldukça iddialı…Cevatpaşa Mahalle muhtarı adayı Hatunsarı, Babasıyla birlikte 40 yıl mahalleye muhtarlık yaptığını ifade ederek, “3 dönem muhtarlığın ardından eşim rahatsızlandığı için bırakmak zorunda kaldım. Eşimin rahatsızlığının ardından mahallenin sorunlarıyla ilgilenmediğime yönelik söylentiler çıktı. Ben o sıra eşimin rahatsızlığıyla ilgileniyordum. O yüzden dolayı son dönemimde bırakmak zorunda kaldım” dedi.

“40 yıllık tecrübemiz var”

Bir dönemin ardından yeniden mahalleye muhtar adayı olduğunu belirten Hatunsarı, “Öncelikle babam ile birlikte 40 yıllık tecrübemizi bu yeni dönemde mahallemiz için harcamak istiyorum. Mahallemiz kentsel dönüşüme uygun bir yer. Eski yapılar yıkılıyor. Bu alanlarda yeşil alanlar, park bahçeler gibi projelerin hayata geçmesi için bir baskı unsuru olacağım. 2015 yılındaki ortamdan dolayı bayağı göç alan bir mahallemiz. 2 bine yakın seçmenimiz var. Bu da 4-5 bin aileye tekabül ediyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.