Amed Cup Tenis Turnuvası başlıyor

Amed Cup Tenis Turnuvası başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği 6. Amed Cup Tenis Turnuvası, 21 Eylül’de Park Orman’da başlayacak ve 12 gün sürecek.

 

Özcan YILDIZ

Başvuruların başladığı turnuvaya 150 sporcunun katılması bekleniyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, 21 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 6. Amed Cup Tenis Turnuvası’nın hazırlıklarını yapıyor. 21 Eylül’de Park Orman (Ayşe Zarakolu Parkı) Tenis Kortu’nda başlayacak olan turnuva, yetişkin kadınlar, yetişkin erkekler, 14 yaş altı erkek çocuklar, 14 yaş altı kız çocuklar olmak üzere toplam 4 kategoride yapılacak. Lisanslı 3 hakemin görev yapacağı turnuvaya, 150 sporcunun katılması bekleniyor. Turnuvaya katılmak isteyenler, 19 Eylül’e kadar Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Spor Şube Müdürlüğü’ne başvurabilir.

 

Tenis sporunu sevdirmek istiyoruz

 

Spor Şube Müdürlüğü Tenis Antrenörü Mizgin Karaman, 6. Amed Tenis Cup Turnuvası’na kentte ve çevre illerde tenis sporuyla uğraşanlar ileYaz Spor Okulları tenis branşında eğitim görenlerin katılacağını belirterek, turnuva ile kentte herkese tenis sporunu sevdirmek istediklerini kaydetti. Tenisin zengin sporu olarak görüldüğüne dikkat çeken Karaman, “Tenis malzemelerine ulaşmada zorluklar yaşanıyordu.  Belediyemiz Yaz Spor Okulları adı altında hem çocuklara hemde yetişkinlere ücretsiz olarak dağıttığı malzeme ve yaptıkları eğitimlerle bu algıyı komple değiştirmeye çalışıyor” dedi.

 

Açılış maçını kadınlar ve çocuklar yapacak

 

6. Amed Cup Tenis Turnuvası’nın bu yıl ki açılışını kadınlar ve çocukların yapacağını dile getiren Karaman, “Her yıl artarak devam eden turnuvamızı ilerde uluslararası tenis turnuvası özelliğine kavuşturacağız, çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Kentimiz sporun başkentti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Turnuvamıza katkı sunmak isteyen tüm kurumları ve tenis kulüplerini davet ediyoruz. Gelin birlikte turnuvamızın daha görkemli olması için birlikte hareket edelim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.