Amed Engelliler Meclisi’nden Gökkan’a destek

Amed Engelliler Meclisi’nden Gökkan’a destek
TİGRİS HABER - Amed Engelliler Meclisi Üyeleri Nusaybin-Qamişlo arasındaki örülen "utanç duvarı"nın inşaatını protesto etmek ve Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’a destek vermek amacıyla basın açıklaması geçekleştirdi.

Gencer Arpacı – Haci Güneş

Nusaybin-Qamişlo arasındaki örülen "utanç duvarı"nın inşaatını protesto etmek amacıyla mayınlı alanda, önce açlık grevi eylemine başlayan daha sonra bu eylemi ölüm oruçuna çeviren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’a destek vermek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi önünde  bir araya gelen Amed Engelliler Meclisi Üyeleri basın açılaması gerçekleştirdi.

img_1230-copy.jpg

‘Ölüm orucu eylemini selamlıyoruz’

Amed Engelliler Meclisi adına açıklama yapan Abdullaziz Dayan, Nusaybin ve Qamişlo arasına örülen duvara dikkat çekerek  “Rojava’da bu son dönemlerde yaşanan gelişmeler göstermiştir ki Türkiye’nin ve bölgedeki bu kaos ve karmaşadan yararlanan diğer devletlerin, Terör örgütlerine yardım ve desteğini gizlemeyen yaklaşımlarını bir kez daha kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Kürtler arasındaki dayanışmayı bu duvarlarla engellemeye çalışanlar zaman içerisinde büyük bir yanılgı ve büyük bir hataya düştüklerinin farkına varacaklardır. Hiçbir sınırın ve hiçbir Duvarın insanlığı bölmeye gücü yetmeyecektir. Nusaybin Belediye Başkanı Sayın Ayşe Gökhan, bu Utanç Duvarına karşı yaptığı demokratik ve onurlu duruşunu bir haftaya yakındır başlatmış olduğu ölüm orucu eylemini selamladığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

img_1242-copy.jpg

Dayan, son zamanlar da İran’ın Kürtlere karşı olan politikasını kabul etmeyeceklerini belirterek” İran devletinin Kürt muhalefetine karşı insanlık dışı idamları, Kürt siyasetçilerini idam etmeleri, Kürt mücadelesine terör vb. gibi yaklaşımlarla kabul edilmesi mümkün olmayan politikalarını kınıyoruz” dedi.

Son olarak Dayan, savaş politikalarının bir an önce sonlandırılması, yeni engelli gurupların oluşmaması ve barışın yeşermesi için tarafların adım atması gerektiğini belirterek basın açıklamasını sonlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.