Amedspor için kampanya

Amedspor için kampanya
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, maddi sıkıntılar yaşıyor.

Amedspor Kulübü tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Amedspor yönetimi ve futbolcuları, maddi sıkıntıları gidermek için takıma gönül verenlere destek çağrısında bulundu.

Amedspor aldığı cezalar ve deplasman maçlarında uğradığı ırkçı saldırılara rağmen ligde iyi bir grafik çizerek şampiyonluğun peşini bırakmıyor. 52 puanla 3. sırada bulunan Amedspor’un maddi sıkıntılar yaşadığı şehirde konuşuluyordu. Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Cumali Atilla’nın belediyenin maddi desteğini kulüpten çekmesi, Amedspor’u daha zor durumda bıraktığı da biliniyordu. Atilla, kulüp yöneticileriyle yaptığı görüşmede, maddi destekte bulunmayı, ‘takımın adının değiştirilmesi’ şartına bağlamıştı. Yönetim kayyımın şartını kabul etmeyince desteği alamadı.

‘AMEDSPOR HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR’

Amedspor yöneticileri, Talaytepe’de bulunan tesislerinde takıma maddi destek kampanyası başlattıklarını duyurdu. Yapılan basın açıklamasına Amedspor Kulübü yöneticileri ve erkek A takımı futbolcuları tam kadro katıldı.

Kulüp yönetimi adına açıklama yapan Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, Amedspor’a gönül vermiş taraftarlara ve ‘kentin tüm dinamiklerine’ takıma maddi destek sunmaları çağrısında bulundu.

“Sezon başından beri kendi imkanlarımız ve yarattığımız gelir kaynaklarıyla ayakta durmaya çalıştık” diyen Nurullah Edemen, şunları söyledi: “Herkesin bildiği gibi, özellikle kent spor kulüpleri bulundukları ilin valiliklerinden, belediyelerinden, iş camiasından, sivil toplum ve mesleki örgütlerinden veya merkezi hükümetin sağladığı belli fonlardan ve spor bakanlıklarının imkanlarından faydalanarak ayakta kalmaya çalışırlar. Bugün geldiğimiz süreçte Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olarak yukarıda saydığımız imkan ve koşulların hiçbirinden faydalanamaz durumdayız. Amedspor gönüllüsü halkımızın yapacağı ödemelerle gerekli desteği alacağımızı düşünüyoruz. Gerek ilimizde, gerek bölgemizde, gerek ülkemizde ve gerekse yurt dışında yaşayan, kendini bu takıma yakın hisseden ve sempati duyan herkesin yapacağı nakdi yardımlarla destek olmasını istiyor ve bekliyoruz.”

VALİLİK KAMPANYA İÇİN İZİN VERDİ

Edemen, Diyarbakır Valiliği’ne yaptıkları yardım kampanyası başvurusunun kabul edildiğini belirterek, “Kampanya, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun izin verdiği çerçevede banka hesabı üzerinden 3 ay sürecek. Makbuz karşılığında yapılacak yardımlar için ise ek bir ödeme istenmeyecek” dedi.

Nurullah Edemen, kampanyanın duyurusunu Twitter hesabından da yaptı(Kaynak:Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.