Amedspor, rekorları alt üst etti

Amedspor, rekorları alt üst etti
Ligi şampiyon olarak tamamlayarak Trendyol 1'nci Ligi'ne yükselen Amedspor, yer aldığı Kırmızı Grupta oynadığı 36 karşılaşmada, elde ettiği istatistiklerle, grubun en başarılı takımı oldu, hem de kendi alanında rekorları alt üst etti.

Şehmus KIZILASLAN - Özel Haber

TİGRİS HABER - Türkiye 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta oynadığı 36 maçta, 81 puanla şampiyon olarak Trendyol 1'nci Ligi'ne çıkan Amedspor, bu sezon oynadığı maçlarda elde ettiği başarılarla taraflı, tarafsız herkesin takdirini topladı.

amedspor-ligin-tecr-1-001.jpg

Amedspor, geride kalan sezonda 36 karşılaşmada başarı kronolojisi şöyle;

Ligde en fazla lider kalan takım, en çok gol atan, en az gol yiyen takım, en fazla gol atan sporcusu gol krallığında ikinci, en fazla galibiyet alan takım, en az mağlubiyet alan takım, en az berabere kalan takım, iç sahada en fazla puan toplayan takım, deplasmanda en fazla puan toplayan takım. Aynı zamanda, en yakın rakibine 5 puan ve 10 gollük fark atarak 81 puanla grubun en başarılı takımı.

amedspor-ligin-tecr-2.jpg

Bakkal: Diyarbakır'da yaşadıklarımı hiç bir zaman unutamam

Geride kalan sezonda deplasmanda oynadığı karşılaşmada en çok seyircisiz oynama cezası alan takım unvanına da sahip olan Amedspor, buna rağmen gösterdiği performans ile Türkiye spor camiasında saygın bir yer edindi.

amedspor-ligin-tecr-2-002.jpg

Sezonun ikinci yarısında takımın başına gelen ve Süper Lig tecrübesi olan Teknik Direktör Mesut Bakkal da, Amedspor başında Denizlispor beraberliğinden sonra çıktığı 17 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak kendi kariyer rakoru yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı Mesut Bakkal, "Daha önce çalıştığım takımlarda 3-4 ve 5 maçlık galibiyet serileri oldu, ama Amedspor'da başka bir çıkış yakaladık.

amedspor-ligin-tecr-3.jpg

Başarı gelince insan daha başka bir seviniyor tabi ki. Başarı gelince psikolojik olarak veya mental olarak başarıya odaklanıyor insan. Sadece kendi sahamızda oynadığımız Iğdır maçında bir kaza yaşadık. Ama bu başarı sadece benim ve futbolcu kardeşlerimin değil. Yöneticilerimiz ve özellikle de vefakar taraftarımızın çok büyük payı var. Bu sezon Diyarbakır'da yaşadıklarımı hiç bir zaman unutamam" dedi.

amedspor-ligin-tecr-1.jpg

TFF 2'nci liginde 81 puanla şampiyon olarak Trenyol 1'nci lige yükselen Amedspor 2023-2024 futbol sezonunda Kırmızı Grup'ta çıktığı 36 karşılaşmadaki genel istatistikleri ise şöyle:

36 karşılaşmada 81 puan toplayarak rakibine 5 puan ve 10 gollük fark atarak ligi Şampiyon olarak tamamlayan Amedspor

Berk İsmail Ünsal 19 gol ile krallık mücadelesinde en çok gol atan ikinci sporcusu oldu.

36 karşılaşmadan 24 galibiyet aldı.

36 karşılaşmadan 9 beraberlik aldı.

36 karşılaşmadan 3 yenilgi aldı.

36 karşılaşmadan Rakip filelere 73 gol attı

36 karşılaşmadan kalesinde 26 gol gördü

18 karşılaşmada kendi sahasında 42 puan topladı.

18 karşılaşmada deplasmanda oynadığı maçlarda 39 puan topladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum