Amedspor, seyirci rekoru kırma peşinde

Amedspor, seyirci rekoru kırma peşinde
TFF 2 lig Kırmızı grupta şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Amedspor, yarın Saat: 14.00’te Türkiye’nin en büyük 15’nci stadyumunda Karaman FK sporu konuk edecek.

TİGRİS HABER - TFF 2 lig Kırmızı grupta şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Amedspor, yarın Saat: 14.00’te Türkiye’nin en büyük 15’nci stadyumunda Karaman FK sporu konuk edecek. Amedspor, 33 bin kişi kapasiteli Diyarbakır stadyumunu doldurmak için kentte seferberlik ilan etti.

Yeni Diyarbakır stadyumunda daha önce iki kez seyirci rekoru kırkıldı. 2018 yılında Ziraat Kupası açılış maçında Fenerbahçe-Akhisarspor maçında 35 bin, 3 ligde Diyarbekirspor-Tirespor arasında oynanan final maçında ise toplam 41 bin seyirci tribünleri doldurdu. Bu maçı 33 bin resmi biletli, 8 bin biletsiz seyirci izledi.

amedspor-2018-yili3.jpgAmedspor2’nci ligde seyirci izleme rekoru kırmak istiyor

Amedspor, 2 Mart Cumartesi günü Karaman FK ile yapacağı maçta bir kez daha tribünleri doldurarak seyirci rekorunu tazelemek istiyor. Amedspor, 33 bin seyirci kapasiteli stadın tamamını doldurarak, bu stadyumun tamamını dolduran ilk 2.Lig takımı olmayı hedefliyor. Yapılan çağrılarla taraftarlar maça davet ediliyor. Futbolcular kentte dolaşarak taraftarlara bilet dağıtıyor. Şu ana kadar 15 bine yakın bilet satıldığı bilgisi verildi.

amedspor-2018-yilin-2.jpg

33 binlik stadyumun Açılışı Kupa finaliyle yapıldı

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açılan Yeni Diyarbakır Stadı’ndaki ilk resmi maç 10 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası finali oldu. Bu stadyumdaki ilk golü 32.dakikada Akhisarsporlu MigelLopes kaydetti.

3’ncü lig karşılaşmasında 41 bin taraftar izledi

Bu maçtan bir hafta sonra oynanan Diyarbekirspor-Tirespor 3.Lig yarı final rövanş maçında ise 3.Lig tarihinin seyirci rekoru kırıldı. Emniyet kayıtlarına göre 33 bin biletli, 8 bin biletsiz olmak üzere 41 bin seyirci maçı izleyerek bu alanda hem bu stat için hem Türkiye için rekor kırıldı. Diyarbakır takımları için bu stadyumdaki ilk gole Diyarbekirsporlu Emrah Kiraz imza attı.

Son dönemlerde UEFA normlarına göre yapılan Türkiye’nin modern stadyumları arasında yer alan Yeni Diyarbakır Stadı’nda 15 Kasım 2022 tarihinde ise Türkiye-İskoçya A Milli maçı oynandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.