Amedspor Üç Transfer Yapacak

Amedspor Üç Transfer Yapacak
Amedspor teknik direktörü Mehmet Budakın, devre arasında aralarında forvetin de bulunduğu üç transfer yapacaklarını açıklayarak genç ve gelecek vaat eden isimleri takıma kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Tigris Haber- Başkan Vekili Veysi Üçdağ, şu ana kadar 3.5 milyon TL ödeme yaptıklarını ifade ederek şu an için ekonomik sorun olmadığını bildirdi. Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek ise TFF nezninde transfere engel borcun 550 bin TL olduğunu açıkladı.

48378682_10217053482625657_7397163646381457408_n.jpg

Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Amedspor’da sezonun ilk yarısı için değerlendirme toplantısı düzenlendi. Talaytepe’deki kulüp tesislerinde düzenlenen toplantıya iki yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Şehmus Özer’i anarak başlayan teknik direktör Mehmet Budakın, göreve geldikten sonra takımla iyi bir ivme yakaladıklarını, hem iyi sonuçlar aldıklarını hem de Muhlis İstemi örneğinde olduğu gibi genç futbolcuları takıma kazandırdıklarını söyleyerek bu anlayışı bundan sonra başka gençleri kazandırarak devam ettireceklerini söyledi.

“Hem Play-Off Hem Gençleri Kazandırma”

Play-Off potası ile aralarında 9 puan olmasına rağmen hedeflerinin Play-Off’a kalmak olduğunu belirten Budakın,”Teknik heyet olarak göreve geldikten sonra 5 maçta 9 puan aldık, iyi oynadığımız iki maçı da şanssız şekilde 1-0’lık sonuçlarla kaybettik. Takıma özgüven geldi, bir inanç oluştu. 5.sıradaki takımla aramızda 9 puan var ama biz yapacağımız takviyelerle ve iyi bir devre arası hazırlık sürecini geçirerek Play-Off’u zorlayacağımızı düşünüyoruz. Amedspor hedefsiz olmaz. Bir yandan gelecek sezonun takımını kurarken, diğer yandan Play-Off’a kalmak için mücadele vereceğiz. Biri forvet olmak üzere üç transfer yapacağız. Devre arasında iyi transfer yapmak zor ama biz bunu yapmaya çalışacağız, transfer yapmış olmak için yapmayacağız.

“Bu Görevdeyken Eser Bırakmak İstiyoruz”

Muhlis İstemi’yi herkes gördü. Berat ve Salih de diğer gençlerimiz de şans verecek. Biz daha önce Diyarbakırspor’da da gençlere şans verdik. Biz böyle bir gelenekten geliyoruz. Milli takım bölge sorumlusu olarak çalışırken seçtiğimiz, takip ettiğimiz oyuncular var. Ali Gaffar İçöz, Muhammed Eren ve diğer gençler gibi. Onlara da sıra gelecek. Bölgede büyük bir potansiyel var, biz biliyoruz bunu. Oluşturduğumuz bir oyuncu havuzu var. Teknik heyet olarak uzun vadeli çalışma planımız var ama futbol bu yarın ne olur bilemeyiz. Maalesef Türkiye’de teknik heyetin kaderi bu. Her şey sonuçlara endeksli, başarıya bağlı. Bizim şu an tek düşüncemiz başarılı olmak, iyi işler yapmak, eser bırakmak” dedi.

Kulübün Mali Durumu İçin Açıklama

Başkan Vekili Veysi Üçdağ, 7 milyon TL borçla devraldıkları kulübün şu ana kadar yaklaşık 3.5 milyon TL borcunu ödediklerine dikkat çekerek şu an için ekonomik sorunlarının bulunmadığını söyledi. Ödeme dengesini oluşturduklarını belirten Üçdağ,”Göreve geldiğimizde 7 milyon TL civarında borç vardı. 2 ayda bunun 3.5 milyon TL’sini ödedik ve ödeme yapmaya devam ediyoruz. Kulübün düzenli bir gelir kaynağı yok. Bu yüzden şu ana kadar olan ödemeleri STK’ların desteği ve kendi imkanlarımızla yaptık. Taraftarların ilgisinden memnunuz, yeni stadyumda ulaştığımız taraftar sayısı 2.Lig’de olan bir kulüp için iyi bir rakamdır. Protokol imzalayarak maçlarımızı oynadığımız stadın bize sezonluk maliyeti yaklaşık 200 bin TL. Bunun dışında da güvenlik ve personel gibi giderler var. Maliyet elbette bizim gibi gelir kaynağı olmayan bir kulüp için fazla ama biz tüm bunları kabul ederek protokol yaptık. Yönetim olarak Amedspor’un başarısı için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şimşek’ten İlk Yarı Değerlendirmesi

Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek, yönetim olarak 10 puanla devraldıkları Amedspor’un son 8 maçta 14 puan kazandığını, ilk kez deplasmanda kazandığını ve ilk kez iki maç üst üste galip geldiğini açıklayarak takımın Mehmet Budakın ve ekibiyle ayrı bir havaya büründüğünü de söyledi.

İkinci yarıda zirveye oynayan takımlarla Diyarbakır’da karşılaşacaklarını anlatan Şimşek, Play-Off hedefi zor gibi görünse de buna ulaşacaklarına inandığını ifade etti.

“TFF’de 550 Bin TL Borç Var”

Kulübün borcu hakkında da bilgi veren Şimşek,”Eski futbolcular Timur Kosovalı, Abdullah Topkara, Cumhur Yılmaztürk,Civar Çetin,Sercan Türkeri ve Fatih ile teknik direktör Ahmet Akçan’a  olmak üzere 550 bin TL transfere engel borcumuz var. TFF bunu bize bildirdi. Transfer tahtasını açmak için bu rakamı ödememiz lazım. Tabi transfer edeceğimiz oyuncuların ve takımda şu an yer alan futbolcuların da maç başı alacakları var, bunlar için de bütçe lazım. Yönetim bu anlamda fedakarlık yapıyor. Amedspor için üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.