Amedspor'da gözler TFF ve PFDK'da

Amedspor'da gözler TFF ve PFDK'da
Sivas Belediyespor maçına çıkmayan Amedspor, önceki gün PFDK’ya sevk edilmişti. Kulübe verilecek cezalar bugün belli olacak. Takımda ise gözler kritik Tuzlaspor maçına çevrildi.

Geçen hafta deplasmanda oynaması gereken Sivas Belediyespor maçına, deplasmanda kendi taraftarlarına uygulanan yasaklara tepki göstermek amacıyla çıkmayarak önemli bir gündem maddesi haline gelen Amedspor’a ne ceza verilecek?.Tüm bunların cevabı bugünkü TFF Yönetim Kurulu ve PFDK kararlarıyla ortaya çıkacak.

TFF Hukuk Müşavirliği, Amedspor’u Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevk etmişti. Bu madde de hükmen yenilgi ve puan silme cezalarını öngörüyor.

İlgili madde ne diyor?

İlgili madde şöyle ;” Bir sezon boyunca müsabaka müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgilikulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.”

Tuzla maçı kritik önem kazandı

Bu arada Pazar günü yapılacak Tuzlaspor maçının hazırlıkları ise sürüyor. Takımda sakat ve cezalı futbolcu bulunmazken, teknik heyet geçen hafta yaşanan olaylardan olumsuz etkilenen futbolcuları maça motive etmeye çalışacak. 3 puanın silinmesi halinde 20 puana düşecek olan Amedspor için Tuzlaspor maçı büyük önem kazanmış halinde. 14 puanlı Tuzlaspor’u yenip küme düşme tehlikesinden tamamen kurtulmaya çalışacak. Puan kaybı halinde gelecek haftalar sıkıntılı geçecek.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.