Amedspor’dan Deniz protestosu

Amedspor’dan Deniz protestosu
Amedspor’un Şanlıuurfaspor’la oynamayı planladığı hazırlık maçı Almanya’da bulunan Deniz Naki’nin içinde bulunduğu araca yönelik silahlı saldırı nedeniyle iptal edildi.

 

Amedspor’un Şanlıuurfaspor’la oynamayı planladığı hazırlık maçı Almanya’da bulunan Deniz Naki’nin içinde bulunduğu araca yönelik silahlı saldırı nedeniyle iptal edildi. Amedspor’lu futbolcular, sosyal medyada yayınlanan video ile protesto etti.

Takım arkadaşları sahip çıktı

Amedspor takım kaptanı Deniz Naki’nin içinde bulunduğu araca Almanya’da yapılan silahlı saldırının yankıları devam ediyor. Sezonun ikinci yarısı için Antalya’da kamp çalışmalarını sürdüren Amedspor,  Şanlıurfaspor’la oynamayı planladığı hazırlık maçını bu nedenle iptal etti. Deniz Naki’ye olan desteklerini ifade eden eylem ve söylemleri video haline getirip sosyal medyada yayınlayan Amedspor’lu futbolcular, takım arkadaşlarına olan desteklerini ifade etti. Taraftarlar da facebook, twitter ve instegramda, ”Deniz Naki Yalnız Değildir” kampanyası başlattı.

 

Alman Savcılığı Soruşturma Başlattı

Bu arada Almanya'nın Aachen kentinin başsavcısı KatjaSchlenkermann-Pitts, Amedspor'da forma giyen futbolcu Deniz Naki'ye düzenlenen silahlı saldırı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

Başsavcı, olayla ilgili soruşturmanın cinayete teşebbüs kapsamında başlatıldığını ve olayın "her açıdan" inceleneceğini belirtti.

Naki'nin aracına Pazar gecesi Almanya'nın batısındaki Kuzey Ren-Vestfalya'nın Aachen kentinde otoyolda giderken ateş açıldı. Naki, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

 

Naki, Die Welt gazetesine yaptığı değerlendirmede, kendisine siyah bir araçtan ateş açıldığını ve aracına iki kurşunun isabet ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.