Anadolu insanının zekası

Anadolu insanının zekası
Tokat'ın Zile Belediyesi, vatandaşların ilçe mezarlığında bulunan yakınlarının kabrinde dua etmesi için online mezar ziyareti sistemi başlattı.

Haber Merkezi-Zile Belediyesi, özellikle ilçe dışında oturan vatandaşların vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret edebilmeleri için ilginç bir uygulama başlattı.

Gelişen teknolojiye ayak uyduran Zile Belediyesi, www.kabirdua.com sitesini hizmete açtı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmayla ilçede bulunan 30 bin mezarın multikopterle görüntüleri çekildi. Daha sonra bu görüntüler internet sitesine yüklendi. Çalışmayla internet sitesinde yakınlarının kabrini 360 derece ve üç boyutlu görme imkanına kavuşan Zileliler, aynı zamanda Kabe imamlarından Fatiha, İhlas ve Yasin-i Şerif okutabiliyor.
Online mezar ziyaretinin Türkiye'de ilk olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Zile'deki mezarlıklara bilgisayarınızdan girip, yakınlarınızın kabrini 360 derece, üç boyutlu görerek Kur'an-ı Kerim'den istediğiniz sureyi, istediğiniz hafızımızdan dinleyerek dua edebiliyorsunuz. Zile dışında Zile nüfusuna kayıtlı 400 bin hemşehrimiz var.

Özellikle iş ve eğitim sebebiyle Amerika'dan Japonya'ya, Edirne'den Kars'a her yerdeyiz. Doğup büyüdükleri topraklara özlemle bakan, Ramazan ve Kurban bayramlarında, kandillerde, mübarek günlerde Zile'ye gelemeyen, mezar ziyareti yapamadıkları için hüzünlenen kardeşlerimize de hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şu anda 30 bin mezarımızı kayıt altına aldık. Multikopter ile hava fotoğrafları aldık. Asri mezarlığın bir kısmı sistemde. Yakında tüm mezarlıklarımız sistemin içine girmiş olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.