AnadoluJet’ten Diyarbakır’a darbe!

AnadoluJet’ten Diyarbakır’a darbe!
AnadoluJet’ten Diyarbakır’a darbe!

Ali VURANEL/ÖZEL HABER

Diyarbakır’dan Ankara’ya günlük 5 sefer düzenleyen AnadoluJet ani bir kararla sefer sayısını 3 düşürdü. Seferlerin 3’e düşürülmesi kentte büyük tepkiye neden olurken, bilet fiyatlarında ise çok ciddi artışlar oldu.

 

Yenilenen terminal binası ve apronu ile vatandaşlara hizmet veren Diyarbakır Havalimanı, geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 Milyon yolcuya hizmet verdi. Uluslararası uçuşlara da başlayan Diyarbakır havalimanı kapasitesini ve yolcu sayısını arttırırken, AnadoluJet aldığı bir kararla kentin ekonomisine ve turizmine büyük darbe vurdu.  Bunun nedeni ise AnadoluJet’in almış olduğu karar. AnadoluJet, Diyarbakır’dan Ankara'ya günlük 5 sefer düzenlerken, bir süredir sefer sayısını 3'e düşürdü.  Durum böyle olunca büyük mağduriyetler yaşandı.

 

 

Kararı gözden geçirin

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, AnadoluJet’in aldığı kararın büyük mağduriyetlere neden olduğunu belirterek, “Önceki uçuş planında Diyarbakır'dan sabah 06: 10 uçağı ile gidiş; gece 23: 45 uçağı ile dönüş imkanı vardı. Bu seçenekle iş, hastalık vs. sebeplerle Ankara'ya giden yolcular işlerini halledip aynı gün dönebiliyorlardı. Ancak şu anda Ankara'da işlerini bitiren insanlar bir gece konaklamak zorunda kalmaktadır. Bu zaruri bir gece konaklama yolculara ekonomik zorluk ve zaman kaybı yaşatmaktadır. Sefer sayısının azaltılması bilet fiyatlarını da arttırmıştır. Günlük 5 sefer yapıldığı dönemlerde de uçak doluluğu %90'lar üzerindeydi. Ankara'ya yoğun yolcu talebi verdiğimiz diğer hususlar dikkate alınarak Diyarbakır Ankara seferleri tekrar 3'ten 5'e çıkartılmalıdır” dedi.

 

Karar düzeltilmezse boykot ederiz

Kararı darbe olarak niteleyen Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu ise, “Yaklaşık bir aydır böyle bir uygulamaya geçildiğini biliyoruz. Açıkçası biz bu durumun geçici bir süre olduğunu bekliyorduk. Ancak görülüyor ki, karar uzun vadeli. Bu karar kentin ekonomisine ve turizmine darbedir. Biz bir yandan bölgedeki olumsuz havanın düzeltilmesi için uğraşırken, birileri almış oldukları kararla bölgeyi cezalandırmak istiyor. Ama bizler buna izin vermeyeceğiz. Bu konuyu yetkililerle görüşüp kararı gözden geçirmelerini isteyeceğiz. Aksi halde bu firmaya boykot dahi her türlü seçeneği masaya yatırırız. Genel Müdürlük acilen bu konuyu ele alıp sefer sayısını tekrar 5’e çıkartmalıdır. Seferlerin 3’e inmesi ile bilet fiyatlarında ciddi artışlar oldu. Şuan bir yolcunun Diyarbakır’dan Ankara’ya gidip gelmesi 800 TL’ye mal oluyor. Bu karar hem kentin insanlarına, hem de iş dünyasına büyük bir haksızlıktır. Bu darbe niteliğindeki karar binlerce insanımızı mağdur etmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Sosyal medyadan büyük tepki

Diyarbakırlılar, Anadolujet’in almış olduğu karara sosyal medya üzerinden de büyük tepki gösterdi. Eski Ak Parti milletvekili aday adayı Alaattin Parlak da Anadolujet’in kararını eleştirerek, “Diyarbakır-Ankara arasında günde karşılıklı 5 kez olan sefer sayısı 3'e düşürüldü. Seferlerin düşmesi bilet fiyatlarında tavan yaptı” eleştirisinde bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.