Ananasın güzelliğinize olan 8 mucizevi faydası

Ananasın güzelliğinize olan 8 mucizevi faydası
Sağlığa pek çok faydası olan ananas, güzelliğinizde de oldukça etkili. İşte ananasın güzelliğe olan etkileri...

 

İnsan vücudu için gerekli olan vitaminlerin hepsini içeriğinde barındıran ananas, mineral bakımından da oldukça zengindir. Bu sayede sağlığa pek çok faydası bulunur.

 

Ananas içerdiği protein mayası sayesinde yiyeceklerdeki proteini çözer. Özellikle etin sindirilmesinde etkili olan ananas, sindirim sistemine doğrudan etki yapar ve midenin çalışmasını hızlandırır. Bağırsakların temizlenmesini sağlar. İçerdiği bromelain enzimi ile bağışıklık sistemini kansere karşı harekete geçirir ve güçlendirir. Bu anlamda kanseri önlemede de etkilidir. Ayrıca bu enzim sayesinde mide asidini düzenleyip ve kireçlenmenin önüne geçer.

Ananas kozmetik ürünlerde de sıkça kullanılır. Bunun nedeni içerdiği özlerle yağ yakıcı özelliğinin olmasıdır. Selülit tedavisine yardımcı olur ve idrar söktürür.

Ananasın güzelliğinize 8 etkisi

Saç köklerini güçlendirir:

Düzenli olarak tükettiğinizde, ananas saç köklerinizi güçlendirir ve dökülmeyi önler. Antioksidanlar ve C vitamini açısından zengin olan ananas, saçlarınızın daha elastik ve saç tellerinizin daha kalın olmasını sağlar.

Diş ve diş eti sağlığını korur:

Yüksek C vitamini içeriği ile ananas, diş ve diş etleri sağlığı için çok önemlidir. Dişlerin daha beyaz görünmesi ve diş plaklarını önlemek için ananas yiyin.

Cildinizi ölü derilerden kurtarır:

Taze ezilmiş ananas, cildiniz için en iyi peeling ajanlarından biridir. Kollajen yenileyici özellikler içerdiği gibi, ölü derilerden kurtulmanıza, cildinize olan kan akışının güçlenmesine ve bu sayede cildinizin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Çatlamış ayak topuklarını yumuşatır.

Taze ve nemli bir cilt vadeder:

Cilde zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldıran alfa-hidroksi asitleri ve antioksidanlar içeren ananaslı yüz maskesi, yaşlanma etkilerini azaltır ve genç bir görünüm sağlar.

Şişlik ve kırışıklıkları giderir:

Ananası cildinize direkt olarak sürün. Bu, sivilceler, lekeler, şişlikler ve kızarıkları gidermek için en iyi yollardan biridir. Ananası cildinize uyguladıktan sonra 10 dakika beklemeniz yeterli. Bu uygulama, hali hazırdaki cilt sorunlarını azalttığı gibi, kırışıkların oluşumunu da azaltacaktır. Ananas, hassas ciltler için de uygundur.

Yumuşak dudaklar:

Bir parça ananası dudaklarınıza sürerek, onun asitik etkisinden faydalanmak ve dudaklarınızdaki ölü derilerden kurtulup, yumuşacık olmalarını sağlamak için yeterlidir.

Tırnakları kuvvetlendirir:

Kuru eller, çatlamış tırnaklar ve tırnak etlerinden şikayetçiyseniz ananas, denemeniz gereken mucizevi meyvenin ta kendisi! Ananas tüketmek vücudunuzdaki herhangi bir vitamin eksikliğini çözecek ve bu da tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize sağlığını geri kazandırır. Ananas suyunu direk tüketerek iyileşmeyi hızlandırmanız mümkün.

Siyah noktalarla savaşır:

Ananasın tropikal kullanımı, lekeleri azaltarak, içerdiği enzimler sayesinde daha parlak, yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Bir parça pamuk üzerine döktüğünüz ananas suyunu sorunlu bölgelere uygulayın ve birkaç dakika sonra yıkayın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.