Ani hava değişikliklerine dikkat

Ani hava değişikliklerine dikkat
Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi İç Hastalıkları ve Dahiliye uzmanı Doç. Dr. Atilla Taşçı ani hava değişimlerine karşı bireylerin çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Atilla Taşçı “Yaz-kış fark etmeksizin günlük yada haftalık ani mevsimsel değişimler yaşanabilir. Havalar aşırı ısınıp, aşırı şekilde soğuyabiliyor. Şimdilerde ise yazın belkide en sıcak zamanlarını yaşıyoruz ama herkesin de bildiği gibi son günlerde havaların sürekli değişmesi dikkat çekiyor" dedi. Bu dönemlerdeki ani hava değişimlerinin pek çok hastalığı beraberinde getirdiğini ifade eden  Doç. Dr. Atilla Taşçı, “Bu durumlarda önlem alınmaması halinde hava değişimlerinden kaynaklanan pek çok sağlık sorunu ortaya çıkabiliyor. Özellikle soğuk algınlığı, halsizlik, yorgunluk, üşütme, baş ağrısı, enfeksiyonel rahatsızlıklar,  gibi hastalıklarla karşı karşıya kalınabiliyor" diye konuştu.

  "ÇOCUKLAR HAVA DEĞİŞİMİNDEN ÇABUK ETKİLENİR"

  Çocukların ve özellikle bebeklerin bu gibi hava değişimlerinden çok çabuk etkilendiğini vurgulayan  Doç. Dr. Atilla Taşçı, aşırı yağmurlara hazırlıksız yakalanan bünyelerin hastalıklara çabuk teslim olacağını söyledi.  Doç. Dr. Atilla Taşçı “Bu ani değişimlerde özellikle zayıf ve korunaksız bünyelere sahip olan bebekler ile çocuklar çok çabuk etkilenme yaşayabilir. Etkilenmeler sonucunda basit gibi görünen ciddi hastalıklar gün yüzüne çıkabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.