Ankara, Paris soruşturmasındaki gizliliği neden kaldırmuyor

Ankara, Paris soruşturmasındaki gizliliği neden kaldırmuyor
Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın katledilmesinin üzerinden bir yılı aşkın bir zaman geçmesine karşın Ankara’da yürütülen soruşturmada “gizlilik” kararı kaldırılmadı.

Ankara - Aileler adına avukatların yaptığı başvuruya rağmen savcının gizlilik kararının kaldırmayacağını söylediğini öğrenilirken, soruşturma kapsamında Fransa makamlarının yaptığı başvurularda da ağır hareket ediliyor. 

Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın katledilmesine ilişkin tartışmalar devam ederken, katliamın sanığı olarak tutuklanan Ömer Güney’e ilişkin gizemde sürüyor. Güney’e ait ses kayıtlarının ve Güney’in MİT ile bağını ortaya koyan belgenin internette yayınlanmasının ardından katliamda Türkiye’nin ortaklığı da gözler önüne serilirken, yayınlanan belgelere karşın hükümet cephesinden net bir açıklama ise gelmedi. Katliama ilişkin Fransa’da yürütülen soruşturmaya paralel olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada ise, aradan geçen zamana karşın “gizlilik” kararı hala kaldırılmadı. Soruşturmada uygulanan gizliliğin ısrarla kaldırılmaması ise akıllara “bir şeylerin gizlendiği” sorusunu getiriyor. 

Aileler gizliliğin kalkmasını istedi

BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan avukatlar, 17 Ocak günü Paris’te katledilenlerin aileleri adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları başvuruda, Güney’e ait belgelerin MİT’e sorulmasından, soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılmasına kadar bir dizi talepte bulunmuştu. Soruşturmada halen gizlilik kararı devam ederken, soruşturmayı yürüten savcılar ise, avukatlara gizlilik kararının kalkmayacağını söylediği öğrenildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.