Ankara'da Bingöllü inşaat işçilerine saldırı: Üçüncü kattan attılar

Ankara'da Bingöllü inşaat işçilerine saldırı: Üçüncü kattan attılar
Ankara'nın Nallıhan ilçesinde 100 kişilik bir grup gece saatlerinde şantiye basarak Bingöl'den gelen inşaat işçilerine saldırdı. Bir işçiyi inşaatın üçüncü katından aşağıya atan grup işçilere işkence yaptıktan sonra İstiklal Marşı okuttu.

 

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki bir inşaatta çalışmak için Bingöl'den gelen üniversite öğrencisi F.C. ve 7 işçiye ırkçı bir grup saldırdı. İşçilere demir sopalar ve coplarla saldıran 100 kişilik grup dün gece saatlerinde de şantiyede kalan Kürt işçileri hedef aldı. Saldırı sırasında bir işçiyi üçüncü kattan aşağıya atan grup işçilere işkence yaptıktan sonra tüm işçileri inşaat dışına çıkartarak İstiklal Marşı okuttu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÇALIŞMAK İÇİN GELMİŞTİ

Olayda yaralanan üniversite öğrencisi F.C. yaşadıklarını Duvar'dan Serkan Alan'a anlattı. Bingöl'den para biriktirmek için çalışmaya geldiğini söyleyen F.C. olayın öncesinde akli dengesi bozuk olan bir kişinin Nallıhan meydanında ‘Yaşasın Kürtler' diye bağırdığını ve ardından bu olayın yaşandığını söyledi. Akli dengesi bozuk kişi ile inşaatta çalışan işçilerin arkadaş olduğunu ve yemek aralarında ona yemek verdiklerini belirten işçi yaşadığı şoku atlatamadığını belirtti.

İSTİKLAL MARŞI OKUTTULAR

Saldırının gerçekleştiği sırada olay yerinde polisin olduğunu fakat müdahale etmediğini söyleyen işçi, "Ancak bir arkadaşımız 50 kişinin arasına kaldı ve onu tekmelemeye başladıklarında polis araya girdi, yoksa öldüreceklerdi" dedi.

Saldıran ırkçı grubun "Ülkemizden defolup gidin. Biz size yemek verdik ama siz ihanet ediyorsunuz" diye bağırdıklarını söyleyen F.C., "Ben seviyorum bu ülkeyi, kurban olurum bayrağıma ama bizi ülke düşmanı gibi kapıya çıkarıp İstiklal Marşı'nı okuttular. Bozkurt işareti yaptırdılar" dedi.

‘BURADA KALIRSANIZ ÖLDÜRÜRÜZ'

Saldırganların ‘Burada kalırsanız hepinizi öldürürüz' diye tehdit ettiğini ve bu sabah Bingöl'e geri döndüğünü söyleyen F.C. "Saldırının ardından uyuyamıyorum. Gözümün önüne üçüncü kattan atılan arkadaşımla yerde tekmelenen arkadaşım geliyor. İnsan olan bunu yapmaz. Hepimiz insanız ve insan olarak değer vermeleri gerekiyor" diye konuştu.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.