Ankaragücü'ne taraftar yasağı

Ankaragücü'ne taraftar yasağı
Büyükşehir-Ankaragücü maçı öncesinde yaşanan taraftar gerilimini İl Güvenlik Kurulu çözdü. Kurul, konuk takım taraftarlarının maça alınmasını yasakladı.

Saffet AZBAY

GEREKÇE GÜVENLİK YETERSİZLİĞİ

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’ta yarın oynanacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-MKE Ankaragücü maçı öncesinde,konuk takımın maça en az 750 taraftarını getirmek istemesi nedeniyle yaşanan kriz aşıldı. İki kulübün uzlaşma sağlayamaması üzerine devreye giren Diyarbakır İl Güvenlik Kurulu, maçın oynanacağı Seyrantepe Stadı’nın bu talebi karşılayacak kapasiteye sahip olmadığı,stadın bulunduğu yerin konumunun da güvenliği sağlamak için yeterli olmadığına kanaat getirerek Ankaragücü taraftarlarının maça alınmamasına karar verdi. Böylece konuk takım, yarınki maç için taraftar organizasyonu yapmaktan vazgeçti.

BÜYÜKŞEHİR,KARARA SEVİNDİ

Alınan kararın isabetli olduğunu belirten Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, olası gerginliğin de önüne geçildiğini söyledi. Doğrul,”Ankaragücü’nün istediği taraftar sayısına verecek yerimiz yok. Stadın toplam kapasitesi 3 bin kişilik ve bunun 750’sini rakibe veremeyeceğimiz gibi deplasman takımına ayrılan tribünün kapasitesi de zaten buna elverişli değil. Ayrıca sosyal medya üzerinde taraftar gruplarının yaptığı atışmalar bizi endişelendiriyordu. Bu kararla bunların önüne geçildi. Doğru ve yerinde bir karar oldu.  Ankaragücü’nün en iyi şekilde konuk edeceğimizden kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.